Öğretmeni dolandırılmaktan polis kurtardı

Aksaray’da kendisini arayan dolandırıcılara inanarak 120 liralık telefon kontörü gönderen öğretmen, bir bankanın ATM cihazından 3 bin lira parayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzereyken polis tarafından durduruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2014 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmeni dolandırılmaktan polis kurtardı

Öğretmen M.Ü'nün cep telefonuyla konuşması ve karşısındakilere para yatıracağını söyleyip evden çıkması üzerine yakınları şüphelenip polisi aradı. Hemen harekete geçen polis, M.Ü'nün tüm banka hesaplarını anında dondurdu. M.Ü'nün ATM cihazlarından kredi kartıyla para yatırma ihtimali üzerine polis, tüm bankaların ATM cihazlarında da önlem aldı. M.Ü, bir bankanın Hükümet Caddesi üzerindeki ATM cihazından para göndermek isterken polis tarafından son anda durduruldu. Polis yetkilileri, M.Ü'nün 120 liralık kontör gönderdiğini, 3 bin lirayı göndermek üzereyken durdurulduğunu söyledi.

3 bin lira parasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulan M.Ü, polisi yanında görünce şaşırdı. Daha sonra polisin olayı izah etmesiyle dolandırıldığını anlayan M.Ü, "Dolandırıcılara 120 liralık kontör gönderdim. 3 bin lirayı göndermek üzereyken polis beni durdurdu. Bu kadar hızlı davranan polisimize teşekkür ediyorum" dedi.

Polis, dolandırılan M.Ü'nün bilgisine başvurdu. M.Ü'nün telefon kayıtlarını inceleyen polis, dolandırıcıların peşine düştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber