Mini etekli kızların polis tarafından dövüldüğü iddiası TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Polis, liseli kızı kısa etek yüzünden dövdü iddiası" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.

 

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, İstanbul'da 3 genç kızın, mini etek giydiği için polis tarafından dövüldüğü iddialarını, Meclis gündemine getirdi.

Çerçioğlu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, 5 Mayıs 2006'da İstanbul Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, mini etek giydikleri için 3 genç kızın polis tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

Özlem Çerçioğlu, kişilerin giyim tarzına polisin müdahale etme hakkını nereden aldığını sorarak, lise öğrencilerinin giyim tarzına müdahale emrini, Maltepe Grup Amirliği'nin mi verdiğinin açıklanmasını istedi.

"Genç kızları döven polis memuru hakkında hangi yasal işlemlerin başlatıldığı" sorusunu yönelten Çerçioğlu, emniyet mensuplarının bu konuda daha duyarlı olması için herhangi bir karar alınıp alınmadığını da sordu.

ÇAYELİ İMAM-HATİP LİSESİ

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, Rize Çayeli İmam-Hatip Lisesi'nde birbirlerine "aşkım" diyen iki kız öğrencinin, bir öğretmen tarafından dövüldüğü yönündeki iddiaları sordu.

Olayın doğru olup olmadığını öğrenmek isteyen Sarıbaş, yasalarda ve genelgelerde "aşkım" sözünü yasaklayan bir hüküm bulunup bulunmadığı sorusunu yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber