Yozgat'ta tarihi cephanelik alanı, arkeoloji müzesi oluyor

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, restorasyon çalışması tamamlanan tarihi cephanelikte incelemelerde bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2014 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta tarihi cephanelik alanı, arkeoloji müzesi oluyor

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, restorasyon çalışması tamamlanan tarihi cephanelikte incelemelerde bulundu.

Yozgat'ta tarihi eser sayısını az olduğunu, elde olan eserlerin de en iyi şekilde korunmaya çalışıldığını belirten Yozgat Valisi Yazıcı, "Burada çok kötü durumda olan ve şu an içinde bulunduğumuz cephanelik için proje hazırlattık. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan projeleri geçti. Yaklaşık 100 bin lira harcayarak burasının onarımını yaptık" dedi.

Onarım kadar tarihi alının değerlendirilmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Cephaneliğin bulunduğu alanın arsasının tamamına arkeoloji müze yapılmasını kararlaştırdık. Hatta bu arkeoloji müzesinin projesinin de cephaneliğin yapısına uygun tarzda bir proje yaptırabiliriz diye düşündük. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdindeki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl burada, cephaneliği de bünyesinde bulunduracak şekilde proje hazırlayıp hazırlayıp burayı arkeoloji müzesine burayı dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Cephanelik yanındaki jandarma komutanlığı lojmanlarında ikamet edenlere yeni kentsel dönüşüm alanlarından yeni lojmanlar verileceğini vurgulayan Yazıcı, bu alanın şehrin güzelliğine yansıyacak şekilde ele alınacağını kaydetti. Tarihi Yozgat Lisesi restorasyonunun da yakın zamanda başlanacağına değinen Yazıcı, "Aslına uygun şekilde bahçesiyle, duvarıyla birlikte güzel bir tarzda dizayn edilecek. Kentimizde iki adet tarihi ahşap evi, yanan hamamı, yanındaki taş binayı da inşallah ilimizin kültürüne, turizmine hizmet edecek tarzda düzenleme yapacağız" şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı'nın tarihi cephanelik alanında yaptığı incelemeye Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Can Aksoy, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ve Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber