Ahmet Yesevi ortaokulu 8. sınıfları bilgilerini ölçtü

Nazilli Ahmet Yesevi İlk ve Ortaokulu toplam kalite yönetimi başarıyı artırma ekibi tarafından 8. sınıf öğrencileri arasında Genel Kültür ve Bilgi Yarışması yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2014 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ahmet Yesevi ortaokulu 8. sınıfları bilgilerini ölçtü

Nazilli Ahmet Yesevi İlk ve Ortaokulu toplam kalite yönetimi başarıyı artırma ekibi tarafından 8. sınıf öğrencileri arasında Genel Kültür ve Bilgi Yarışması yapıldı. Sınıflardan 5'er öğrencinin seçilmesiyle 8. sınıflar arasında yapılan yarışmada 8/A sınıfı 170 puanla birinci oldu.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemimin son haftasında notların idareye verilmesiyle boş kalan zamanı değerlendirmek, öğrencilerin bilgi ve genel kültürünü artırmak amacıyla 8. sınıflar arasında Genel Kültür ve Bilgi Yarışması düzenlediklerini dile getiren Ahmet Yesevi Ortaokulu Okul Müdürü Tayfun Özkan; "Burada amacımız iki tane olan 8'nci sınıflar arasında birini başarılı diğerini başarısız kılmak değil, güzel hoşça bir etkinlik yapmak ve bilgi ve genel kültürümüzü arttırmak. Çocuklarımızdaki heyecanı ve ileriye dönük başarıyı arttırma etkinliklerimiz olarak söz edebiliriz. İki tane ekibimiz var 8-A ve 8-B 5'er taneden 10 kişilik bir öğrenci grubumuz var onlara da yarışma sonunda katılım belgesi veriyoruz ve aynı kalem takımı veriyoruz yani birinci ayrımı yapmıyoruz. Yarışmacı ruhunu aşılamaya çalışıyoruz. Burada bir başarılı başarısız kılma olayı yok yani" dedi.

OKULUN BAŞARISINI ARTIRMA HEDEFLENİYOR

Yaklaşık 45 dakika süren genel kültür ve bilgi yarışmasında 20 soru sorduklarını ifade eden Okul Müdürü Özkan; "Sorulardan 3 tanesi Türkçe, 3 tanesi Matematik, 3 tanesi Fen Bilgisi, 3 tanesi Sosyal Bilgiler, 2 tanesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 3 tanesi İngilizce, Müzik ve Beden Eğitimi ile genel kültür konularından birer tane olmak üzere toplam 20 soru soruldu. Bu soruları cevaplamak için Matematik ve Fen Bilimleri için 90'ar saniye, diğer sorular içinse 60'ar saniye süre verildi. Burada dediğim gibi amacımız birinci belirlemek değil, ilk kez yaptığımız bu yarışmada öğrenciler arasında başarıyı arttırmak amacıyla böyle bir şey yapıyoruz. Biraz daha farkındalığı sağlamak, başarının çalışarak, bilgilendirildiğini anlamaya çalışacak çocuklarımız. Bir yarışma sonuçta kazananda olacak, kaybedende olacak ama burada istenen şey başarının arttırılması. 8/A ve 8/B sınıfları arasında olan yarışmamızda her sınıftan da 5'er öğrenci seçildi. Onlar kendi sınıflarını temsil ettiler, bu okullar arasında yada ilçe veya il genelinde yapılacak olan bu tür yarışmalara da bir nevi hazırlık olmuş olacak. Bu yarışmayı toplam kalite yönetimi okulumuzun başarısını arttırma ekibi düzenliyor. Bu ekipte görev alan Türkçe öğretmeni Mehmet Durmuş, Matematik öğretmeni Ömer Algül, Fen ve Teknoloji öğretmeni Mergup Dönmez, Bilişim Teknoloji öğretmeni Özcan Alkulak, Türkçe öğretmeni Figen Karakaşlı ve bir de Sosyal Bilgiler Öğretmeni Apdullah Çelik ile hep birlikte hazırlandı. Bu ekibimiz çeşitli istatistikler ve anketler de düzenleyerek okulumuzdaki başarıyı daha üst seviyelere çekmeyi amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

TATİLDE 2 KİTAP OKUMA SÖZÜ ALDI

Ahmet Yesevi İlk ve Orta Okulunun başarılı bir okul olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan; "Biz hep öyle lanse ediyoruz ve öyle biliyoruz. Bu başarılarımıza bu tür etkinlikler daha da iyi ivme kazandıracak diye düşünüyorum. Çünkü heyecan güzel bir şey, heyecanınız biterse başarılı olma şansınız olmaz. Sizler bizim çocuklarımızsınız, sizler bizim ülkemizin geleceğisiniz, sizler bizim devletimizin, milletimizin geleceğisiniz, bizim bekamızsınız. Sizin çok iyi yetişmenizi istiyoruz. Sizleri en iyi şekilde yetiştirmeye, bilgili donanımlı, okuyan, okuduğunu yorumlayan, fikrini ve düşüncesini açık ve net biçimde ortaya koyabilen insanlar, kişilikli güvenilir gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunu yaparken yarışmalar son derece güzel, etkin ama at yarışı gibi yani sizi sınavlarla teste dayalı böyle yaklaşımlarla yarıştırmak istemiyoruz. Bunun karşısındayız ama Ülkemizin şartları, Ülkemizin imkanları şuanda bunu gerektiriyor. Bizim ne eksiğimiz var derseniz ülke olarak yeterince çalışmıyoruz. Atatürk'te diyor ki 'bir tek şeye ihtiyacımız var o da çok çalışmak' bu mesajı iyi almamız lazım. Bu nedenle diyorum ki size sömestr tatilinde ben dahil herkes en az iki kitap okumalı" diyerek öğrencilerden söz aldı.

17 SORUYU BİLEREK BİRİNCİ OLDULAR

İlk üç soruyu hatasız sürdüren iki ekipten ilk yanlışı 8/A sınıfı 4. soruda yaptı. Ardından çekişmeyle devam eden yarışmada 6 ve 8. soruda yanlış cevaplar veren 8/B sınıfı geriye düşerken, 16. soruda tekrar yanlış cevap veren 8/B sınıfı 20 puan geriye düştü. 18. soruda her ekipte 'İstiklal Marşımızın ilk bestecisi kimdir' sorusuna yanlış cevap verirken, 8/A sınıfı son soruya yanlış cevap vermesine rağmen 10 puan fark ile yarışmayı kazanan taraf oldu. Öğrenci ve öğrenci velilerinin de katıldığı yarışma sonunda 170 puanla birinci olan 8/A ve 160 puanla ikinci olan 8/B sınıfına katılım belgesi ve kalemlik, Okul Müdürü Tayfun Özkan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan tarafından tek tek tebrik edilerek takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber