Muş'ta ilk defa filografi kursu açıldı

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, şehir merkezinde ilk defa filografi kursu açtı. Kursa, ev hanımları ve genç kızlar ilgi göstermeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta ilk defa filografi kursu açıldı

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, şehir merkezinde ilk defa filografi kursu açtı. Kursa, ev hanımları ve genç kızlar ilgi göstermeye başladı. Konu hakkında açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan, filografi kursunda harika eserlerin ortaya çıktığını ve kursiyerlerin bunları satarak aile bütçelerine katkı sağladığını söyledi. Bulan, "Filografi, Muş ilimizde ilk defa uygulanan ve açılan bir kurstur. Gördüğümüz gibi harika eserler ortaya çıkıyor. Bu ürünleri öğrencilerimiz farklı kişilere satarak aile ekonomisine katkı sağlamaktadır." dedi.

Bugüne kadar 250'ye yakın kurs açtıklarını kaydeden Müdür Bulan, "2013-2014 eğitim öğretim yılında 92 sosyal kültürel, 103 mesleki ve 34 de okuma yazma kursuyla birlikte şu ana kadar 250'ye yakın kurs açmış bulunmaktayız. Bu kurslarımıza yaklaşık 4 bin kursiyer devam etmektedir. Bu kursların bazıları tamamlanmak üzere ve kursiyerlere belgeleri hazırlanmaktadır. Bazı kurslarımız ise devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Kurs öğreticisi Belgin Yüksel ise şu bilgileri verdi: "Filografi, ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek, belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydana getirilmesi sanatıdır. Bu sanat Ortadoğu'da doğmuş, batıya ve Uzakdoğu'ya yayılmıştır. Ülkemizde pek tanımayan bu sanat, zorluğu ve sabır gerektirmesi nedeniyle az uygulanmakta olup bütün dünyada unutulmak üzeredir. Biz de bunu ilimizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber