Yalova'da köpek katliamı

Yalova'nın Paşakent Mahallesi'nde köpek katliamı yaşandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'da köpek katliamı

Yalova'nın Paşakent Mahallesi'nde köpek katliamı yaşandı. 3 köpeğin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce vahşice itlaf edilmesi hayvanseverlerin tepkisine sebep oldu.

Paşakent Mahallesi'nde 3 sokak köpeğinden ikisi zehirlenerek, bir tanesi ise tüfekle vurularak itlaf edildi. Köpeklerin öldürülmesi hayvanseverleri üzdü. Kimseye zararı dokunmayan bu hayvanların vahşice katledilmesine tepki gösteren DOHAYKO Yalova İl Temsilcisi Fatma Tuğba Er, bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. İnsanlar kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunu dile getiren Er, "Dünyada sadece biz yokuz. Hayvanlar da bu dünyada bizim kadar pay sahibi. Onlar da yaşıyor, hissediyor, acıkıyor, acı çekiyor. Onlar da tabiatın bir parçası. Onları yok saymak, istediğimizde öldürmek, onlara işkence çektirmeye hakkımız yok. Aksine onların hayatta kalmaları için insanlık görevimizi yerine getirmeliyiz" dedi.

"Paşakent'te meydana gelen bu olayla insanlık açısından bir kez daha sınıfta kaldık" diyen Er, "Kimseye zararı dokunmayan 3 sokak köpeği vahşice katledildi. Bir tanesi tüfekle vurularak, diğer ikisi ise zehirlenerek itlfa edildi. Bunu yapan her kimse insan olamaz. Bizler bunun peşini bırakmayacağız. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Sizler o koltuklarda sadece insanların değil, gerektiğinde hayvanların haklarını da savunmak için oturuyorsunuz. Şimdi bunun içinde görevinizi yerine getirip bu vahşeti yapanları bulun" diye seslendi.

Öldürülen köpekler hayvanseverler tarafından gömüldü. Bu esnada DOHAYKO Yalova İl Temsilcisi Fatma Tuğba Er gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber