Bakanı Yazıcı: Paralel devlet değil paralel yapı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "paralel devlet yok" dedi ve doğru ifadenin "paralel yapı" olabileceğini söyledi. Bakan Yazıcı, kamu personeli başka yerden talimat alıyorsa, bu düpedüz görevi suistimal suçudur" diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanı Yazıcı: Paralel devlet değil paralel yapı

Hayati Yazıcı, Rize ziyareti sırasında Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in "darbe, paralel devlet diyorsunuz. Bunların kanıtlarının ortaya konması gerekmiyor mu?" Sorusu üzerine şu yanıtı verdi;

"Paralel devlet demiyorum. Paralel yapı ifadesini kullanabiliriz. Devlet bir tanedir. Paraleli olmaz. Paralel devlet demek biraz ileri bir seviye. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir tanedir. Ama devletin içinde etkin olmak isteyen yapılar olabilir. Kamu personeline dahil olan insanların, kamu personel şeması içinde, belli mertebeye gelenler görevlerini yasaların çizdiği çerçevede yapıyorlarsa, nereye mensup olurlarsa olsunlar, kimse kimseyi suçlayamaz. Devletin ölçüsü budur; işini yapıyor mu, yapmıyor mu? Ancak bu personel içinde bir takım insanlar işini yaparken hukuka, kanuna bakmıyorsa, başka bir yerden talimat alarak kararlar veriyorlarsa, bu da somut bir şekilde kanıtlanırsa, bu düpedüz görevi suistimal suçudur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber