Valilikten yoksul vatandaşa at desteği

Siirt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 10 gün önce bir hastalık sonucu atını kaybeden Enver Adırt aldı yoksul vatandaşa at aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilikten yoksul vatandaşa at desteği

Siirt'te fakir vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlarda bulunan SYDV, bugüne kadar benzerine pek rastlanmayan bir çalışmaya imza attı. Atının telef olması nedeniyle valiliğe at yardımı için müracaat eden vatandaşın talebini değerlendiren SYDV, olur onayı vererek piyasada uygun fiyatla at alıp, mağdur vatandaşa teslim etti. Bahçe ve fıstık bağını sürmek için kullandığı atının telef olmasına çok üzüldüğünü ifade eden Adırt, "Tarla ve özellikle traktörün giremediği fıstık bahçesini sürmek için atımı karasabana bağlayarak kullanıyordum. 10 gün önce bir hastalık sonucu atım telef oldu. İşlerim de yarım kaldı. Geçim kaynağı olan atımın elden gitmesi beni ekonomik ve psikolojik olarak çok etkiledi. Maddi durumum iyi olmadığı için yeni at alamadım. Bu amaçla çareyi Siirt Valiliği SYDV'ye müracaat etmekte buldum" dedi.

Mağdur vatandaşın dilekçesini değerlendiren SYDV, talebi geri çevirmeyerek piyasada uygun bir at arayışına giren vakıf personelleri, 2 bin lira değerinde bir at satın alarak vatandaşa teslim etti. SYDV vakfı personeli Özcan Sav, "Vakıfımıza müracaat eden vatandaşın dilekçesine baktığımızda, daha önce atı olduğu, bu at üzerinden geçimini sağladığını yazmıştı. Biz de vatandaşın mağdur olmaması için piyasa araştırması sonucu ihtiyaca binaen en uygun fiyatla at alarak ihtiyaç sahibine teslim ettik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber