105'lik nineye devletten yardım eli

Iğdır’da yaşayan ve yardıma muhtaç olan 105 yaşındaki Lale Zor, Iğdır Devlet Hastanesi ‘Evde Bakım Hizmet Ekipleri’nce evinden alınarak tedavi altına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
105'lik nineye devletten yardım eli

Iğdır merkeze bağlı Enginalan köyünde tek gözlü evinde yaşayan yardıma muhtaç 105 yaşındaki Lale Zor, Iğdır Devlet Hastanesi 'Evde Bakım Hizmet Ekipleri'nce evinden alınarak tedavi altına alındı. Yaşlı kadının bakımsızlık ve vitaminsizlikten güçsüz düştüğü öğrenildi. Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Özgür Turhan, Iğdır Devlet Hastanesi Başhekim'i Uzm. Dr. Bünyamin Uyanık ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Abdullah Ertür asırlık nineyi tedavi gördüğü odasında ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Bünyamin Uyanık, yaşlı kadın için kendilere, 'evde bakım hizmet ' için talepte bulunulduğunu fakat ekiplerinin kadının ikamet ettiği eve gittiğinde burada kötü şartlar içerinden olduğunu görüldüklerinde ambulansla hastaneye getirdiklerini söyledi.

"İKAMET ETTİĞİ EVDE BAKIMI MÜMKÜN DEĞİL"

Yaşlı kadının tedavisinin sürdüğünü belirten Uyanık, "Lale ninenin, yaşadığı evde bakımının arkadaşlarımızca tespit edildiği üzere yapılamayacağı kanaatine vardık. Bununla Sosyal Hizmetlerden bu konu ile ilgili yardım talebinden bulunduk. Sağ olsunlar geldiler ilgilendiler. Tıbbı tedavisi bitiminde ayrıca bakım hizmeti alınması konusunda bir program yapılacaktır" dedi.

Yaşlı kadının şu anda sağlık anlamında bir hastalığı bulunmadığını anlatan Uyanık, "Şu anda hastamızın yaşı itibari ile bakıma muhtaç. Bakımsızlıktan halsiz düşmüş, yatalak yaşadığından vücudunun çeşitli yerlerinde yatak yaraları dediğimiz bası yaraları var. Onları tedavi ediyoruz. Genel olarak organları ile ilgili pek sıkıntısı yok. Uzun süredir yemek yiyememiş, sıvı alamamış onun takviyesini yapıyoruz. Onun dışından ekstra bir takviyemiz yok. Tıbbı acıdan bir sorunu yok, bakım yönünde sorunu görünüyor. İlginçtir havalardan kaynaklı Iğdır'da bir salgın olmasına rağmen herhangi enfeksiyon kaynağı tespit etmedik" dedi.

"DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİ TEYZEMİZİN ÜZERİNDE OLACAK"

Hastane tarafından 105 yaşındaki bakıma muhtaç bir yaşlı bir kadının olduğu ihbarı üzerine geldiklerini anlatan Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Özgür Turhan, kimsesiz hatta refakatçisi dahi olmadığını gördüklerini belirtti. Turhan, "Hastane tarafından tedavisinin yapılmasının ardından kurum olarak kendisi için gerekli tahkikatı başlatacağız. Sosyal incelemeci bununla ilgili görevlendireceğiz. Kimi kimsesi var mı, bakacak kimsesi var mı bakacağız. Ama gözlemlediğimiz kadarı ile kimsesiz görülüyor. Bu neden ile kurum bakımına alacağız. Fakat yapılan incelemede bakacak kimsesi varsa hastaneden alınacak rapor doğrultusunda bakıcısına askeri düzey de ücret bağlayarak bakımının yapılmasını sağlayacağız. Bununla ilgili resmi takip işlemlerini tarafımızdan görevlendirilen personelimiz yapacak. Teyzemiz için yapılacak ne varsa yapacağız. Devletimizin şefkat eli teyzemizin üzerinde olacak" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber