Müezzinoğlu: Sağlıklı, güçlü hastaneler yapacağız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı, güçlü fiziki altyapılarla, teknolojik donanımlarla, gelişmiş hastaneler ve sağlık hizmeti sunan merkezleri yaparken, sağlıklı birey ve toplumun oluşması için de projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: Sağlıklı, güçlü hastaneler yapacağız

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret eden Müezzinoğlu, kentin ülkenin ekonomik, sanayi ve üretim dinamiklerinin en güçlü olduğu illerin başında geldiğini anlattı.

"Bizler de bu dinamiklerin her geçen gün daha iyiye gitmesini, daha güçlü devam etmesini arzu eden, bunu destekleyen anlayışa sahibiz" diyen Müezzinoğlu, gelişmenin beraberinde getirdiği sağlık problemlerinin sanayinin yaygın olduğu illerde daha fazla yaşandığını vurguladı.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Biz özellikle sağlıklı şehirler ve sağlıklı kentler başlığı altında, Sağlık Bakanlığı olarak önümüzdeki süreçte, sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplumun oluşabilmesi için sağlıklı sokaklar, sağlıklı mahalleler, sağlıklı şehirler ve sağlıklı kentler konseptini de birlikte götürmemiz lazım. Çevre ve insan sağlığına duyarlı, insanın fiziken ve ruhen sağlıklı gelişimine destek veren sokaklar, mahalleler, şehirler olması yönünde vizyonumuzu toplum olarak çok daha iyi noktaya taşımayı arzu ediyoruz. Kocaeli ve İzmit bu anlamda topluma örneklerini sunan illerimizdir.

20 yıl önce Haliç'ten geçerken burnumuzu tıkardık ama çevre duyarlılığı, çevrenin, doğanın, insanın hakkına ve hukukuna verdiğimiz değer ve yönetim anlayışımıza yerleştirmiş olmanın farklı örneklerini İstanbul'da da Kocaeli'de de ve ülkemizin birçok ilinde gösterdik. Bu güzel örneklere Kocaeli'nin, İzmir'in, Bursa'nın öncülük etmesinin gelişen Türkiye adına önemli olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki süreçlerde sağlık alanında, sağlıklı, güçlü, fiziki altyapılarla, teknolojik donanımlarla, gelişmiş hasta ve sağlık hizmeti sunan merkezleri yaparken, diğer yandan sağlıklı birey ve toplumun oluşması için projeleri hayata geçireceğiz."

-"Belediye başkan adayları sağlıklı kent projeleri üretmeli"

Sağlıklı kalabilme ve sağlıklı yaşam sürdürebilme anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Müezzinoğlu, Kocaeli'den, İstanbul'dan, Bursa'dan, İzmir'den, Ankara'dan ve Gaziantep'den bu anlamda öncülük yapmalarını arzu ettiklerini dile getirdi.

Müezzinoğlu, "Bugüne kadar yaptıkları güzel örnekleri çoğaltarak, genişleterek ve geliştirerek, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, ailelere, huzurlu ve güvenli sokaklar, yeşiliyle, doğasıyla, yürüyüş alanlarıyla, bisiklet yollarıyla, modern, çağdaş, sağlıklı kentler için yerel seçim öncesinde belediye başkan adayı olanlardan bu yönde projeler bekliyoruz, istiyoruz" diye konuştu.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesince düzenlenecek panele katılacağını belirten Müezzinoğlu, "Balkanlar'da ve Batı Trakya'daki kardeşlerimizin, soydaşlarımızın kendi kimlikleri ve kendi milli değerleri adına, özellikle Batı Trakya'da 29 Ocak'ta verilen mücadelenin Kocaeli'deki hemşehrilerimizle paylaşılması, buradan soydaşlarımıza milli ve manevi, değerlerimizle geleceğe güçlü yürüyebilmenin bakış açısını da bugün bir panelle değerlendirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim Balkanlar ve Batı Trakya ile ilgili sorumluluklarımızı da buradaki hemşehlerimizle paylaşmak ve buradan oraya moral selamı göndermek, görevimizin parçası. Gerek Batı Trakya'da gerekse Balkanlar'daki tüm soydaşlarımıza, kendi milli ve manevi değerleriyle geleceğe onurlu yürüyebilmelerinde öz güvenlerini asla kaybetmemeliler çünkü yanlarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Yanlarında 76 milyonluk büyük, güçlü Türk milleti var. Balkanlar'daki soydaşlarımızın geleceği bugünden daha güzel olacaktır."

Vali Topaca'dan brifing alan Müezzinoğlu, daha sonra AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'le İzmit ilçesindeki esnafı ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber