Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi

Turhal Belediyesi tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi projesinde sosyal tesis inşaatı ve park düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi

Turhal Belediyesi tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi projesinde sosyal tesis inşaatı ve park düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, kasım ayı içerisinde temelini attıkları Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi inşaatı hızla ilerlediğini söyledi. Sosyal tesis inşaatı tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Gözen, "Bildiğiniz üzere biz engellilerimizin her zaman yanında olduk ve onların da bir birey olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Onların yaşamını kolaylaştıracak birçok adımlar attık. Bu projemizi de onların yaşamlarını kolaylaştırma adına gerçekleştirmek üzereyiz" dedi.

Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi Projesinin toplam bütçesi 540 bin TL olduğuna dikkat çeken Başkan Gözen, "Bu bütçenin yüzde 55'i OKA katkısı, yüzde 45'i ise Belediyemizin katkısı olacak. Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi Projemiz 12 bin metrekare alana sahip 11 bin metrekaresi park ve yeşil alan düzenlemesi olmak üzere bin metrekare sosyal tesis binası için ayrılmış ve sosyal tesis binamız 383 metrekare büyüklüğe sahiptir. Sosyal tesis binamız içersinde 1 adet kafeterya, 1 adet bilgisayar salonu, 1 adet okuma salonu ve 1 adet çocuk oyun salonu yer alacaktır. Sosyal tesis binamızda bulunan kafeterya da engelli bireylerimiz yüzde 25 indirimli kullanacaktır. Bilgisayar salonumuzda ise 10 adet bilgisayar bulunacak bunlardan 2 tanesi ise MİMİK isimli tamamıyla yerli üretim olan donanım ve yazılım sayesinde fiziksel engelli vatandaşların kaş kaldırma, göz kırpma, dudak veya baş hareketleri ile bilgisayar kullanabilmelerini sağlayan sistem, merkezin bilgisayar salonun da hizmete girecektir. Bilgisayarlarımızın diğerleri ise yine engelli bireylerimiz ile normal bireylerin kullanımına uygun temin edilecek ve bilgisayarlarımızın hepsi ders materyalleri ile donatılacaktır. Yeşil Alan ve Park kısmında ise; Engelli çocuklarımızın kullanımına uygun oyun grubu, spor aletleri ve masa tenisleri yer alacaktır. Ayrıca park ve yeşil alan kısmımızda ise 23 adet kamelya yer alacaktır. Park ve yeşil alan bölümünün tüm aydınlatması ise güneş enerjisi ile sağlanacaktır. Bu haliyle projemiz ayrıca çevreci bir projedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber