Çevre Bakanlığı'ndan 'Sinop'ta AKP'li başkana verilen kredi' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanlığı, "AK Parti Sinop İl Başkanı Dursun Demirel'e verildiği öne sürülen kredinin, ORKÖY Genel Müdürlüğü'nün orman köylülerine çeşitli üretim alternatifleri kapsamında verdiği ve temelde orman köylülerini kalkındırmayı amaçlandıran krediler kapsamında olduğunu" bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın adının Sinop AK Parti Teşkilatı etrafında yapılmak istenen spekülasyonlarla birlikte anıldığı ifade edildi. Müşavirliğin bir süre önce yaptığı açıklamalara rağmen, gerçek dışı bilgi ve yorumların ısrarla dile getirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haberlerde adı geçtiği şekilde AK Parti Sinop İl Başkanı Dursun Demirel'e verildiği söylenen kredi, ORKÖY Genel Müdürlüğümüzün, orman köylülerine çeşitli üretim alternatifleri kapsamında verilen ve temelde orman köylülerini kalkındırmayı amaçlandıran krediler kapsamındadır.

Söz konusu kredi, 2000 yılında gerekli şartları taşıyan Dursun Demirel'e verilmiş, adı geçen kişi ilk iki taksiti ödemesinin ardından ödeme güçlüğü içine düşmüş, bilahare borçların yeniden yapılandırılması kapsamında çıkartılan 2 Temmuz 2005 tarih ve 25863 sayılı kanun kapsamında Türkiye çapındaki diğer benzer borçlular gibi ilgili de bu yeni ödeme planı kolaylığından yararlanmıştır. Bu nedenle kendisine bir ayrıcalık yapılması söz konusu değildir.

Bu borçla ilgili ilk ödeme ise 30 Haziran 2006 tarihinde 1.214,89 YTL yapılacak, takip eden aylarda da 1.214,89; 1.214,91 ve 1.222,67 YTL'lik taksitlerle tahsil edilecektir. Ayrıca, kredinin verildiği tarih dikkate alınırsa, haberlerde iddia edilen 'Siyasi nüfuz'un 2000 yılında henüz kurulmamış olan bir siyasi parti adına gerçekleşmiş olması gerekmektedir.

Aynı haberlerde AGM-ORKÖY Şube Müdür Vekili Selim Yalçınkaya'nın kurum içi bir yazışması da yer almakta ve bununla ilgili olarak gerçek dışı yorumlara haberlerde yer verilmektedir. Bakanlığımızca yapılan inceleme sonucunda görülmüştür ki, resmi yazıda şikayetçi olarak yer alan kişi ile şikayete konu olan işlemi yapan kişi aynı isim, Selim Yalçınkaya'dır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber