Tokat Müftülüğü, gıyabı cenaze namazı için imam vermedi

TOKAT Ülkü Ocakları tarafından, İstanbul Esenyurt MHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıda yaşamını yitiren Cengiz Akyıldız için ikindi namazı sonrası düzenlenen gıyabi cenaze namazına il müftülüğü imam görevlendirmeyince, namaz sivil bir vatandaş tarafından kıldırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tokat Müftülüğü, gıyabı cenaze namazı için imam vermedi

Tokat Ülkü Ocakları, İstanbul Esenyurt'da dün akşam MHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıda yaşamını yitiren Cengiz Akyıldız için Ali Paşa Camisi'nde ikindi namazı sonra gıyabi cenaze namazı kılınması için İl Müftülüğüne başvurdu. Fakat müftülük bu talebi olumsuz karşılayarak, 'gıyabi cenaze namazının kılınmasına gerek yok' yanıtını verdi. Ancak ikindi namazı sonrası çok sayıda kişi namaz çıkışı cami avlusunda saf tuttu. Gıyabi cenaze namazı Ali Çiftçier isimli bir vatandaş tarafından kıldırıldı.

'BU SALDIRILARIN İLK OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Cenaze sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Murat Polat, İstanbul'da seçim bürolarına hain bir saldırının gerçekleştiğini belirterek şöyle dedi:

"Saldırının bölücü terör örgütü PKK militanlarınca yapıldığını biliyoruz. Azmettiricileri kimlerdir onları bulmakta görevli olan hükümettir. Yoksa zan altında kalacaktır. Biz MHP olarak bu seçimlerde böyle saldırılar beklemekteyiz. Bundan sonra da olması bizim açımızdan sürpriz olmaz. Çünkü ülkemizin yaşadığı durumlarda AK Parti hükümetinin seçimleri aksıya almak ve seçimleri yaptırmamak için bazı girişimlere gireceğinin bilgilerini alıyorduk. Bu saldırıların ilk olmayacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı da tüm camiamıza temkinli olmalarını rica ediyoruz."

MÜFTÜ CEVAP VERDİ

Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan ise gıyabi cenaze namazı için müftülüğe gittiklerini kaydederek, "Müftülük bize imam veremeyeceğini, ancak önemli şahsiyetlerin gıyabi cenaze namazını kıldırdıklarını ifade ettiler. Oysa ki biz üstünlüğün ancak takvada olduğunu emreden bir dinin mensupları olarak hareket ediyoruz. Bu konuda sitemimizi size duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ise kendilerine iletilen talebe, "Gıyabi cenaze namazı kılınmasına gerek yok" diye cevap verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber