45 yaşındaki engelli kadının okuma azmi

Batman’da doğuştan bedensel engelli olan 45 yaşındaki Hayrunnisa Atay, okuma yazma öğrenmek isteğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
45 yaşındaki engelli kadının okuma azmi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bedensel engelli Atay için evinde 1. kademe okuma yazma kursu başlattı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okuma yazma için müracaatta bulunan Atay'ın talebi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü kursları kapsamında değerlendirilerek ev ortamında okuma yazma kursu verildi. Engelli bayana yönelik 1. kademe okuma yazma kursu açılmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa bedensel engelli Hayrunnisa Atay'ın evini ziyaret etti. Atay'a çiçek ve kitap veren Akboğa, kendisini bu isteğinden dolayı kutlayarak başarılar diledi. Akboğa, "Doğuştan bedensel engelli kardeşimiz Hayrunnisa Atay daha önce eğitim görme imkanı bulamamış. Okuma yazma öğrenme talebini müdürlüğümüze ileten bayan kardeşimize Halk Eğitim Müdürlüğü'müz bünyesinde ev ortamında eğitim göreceği 1. kademe okuma yazma kursu açtık. Toplam 120 saat sürecek olan 1. kademe kurs kapsamında görevlendirilen bir bayan öğretmenimiz tarafından evinde kendisine haftada 8 saat ders verilecek. Kursun bitiminde okuma yazma öğrenecek olan Hayrunnisa Atay'a 1. kademe okuma yazma belgesi verilecek. Ben okuma yazma azmini ve cesaretini gösteren Hayrunnisa kardeşimizi kutluyorum bu kursun kendisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kendisine okuma yazma kursu açılmasına çok sevindiğini belirten Atay ise, "Köyde ikamet ettiğimizden ve bedensel engelli oluşumdan dolayı okula gidemedim. Bu benim içimde bir ukde olarak kaldı hep okuma yazma öğrenmek istedim ama bu yaşıma kadar bu imkanı bulamadım. Hiç umudum yokken bu talebimi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdim kısa sürede müjdeli geri dönüş oldu bana okuma yazma öğretmek üzere kurs açıldı ve öğretmen görevlendirildi. Bu benim için tarifi imkansız bir sevinç kaynağı oldu. Bu imkanı bana sağlayan Milli Eğitim Müdürü Akboğa'ya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber