Emniyet'te başarı ödülü olarak polislere verilen ek maaş bir önceki yıla göre %65 düşerken, takdirname belgesi alanların sayısı % 63 arttı.

Haber Giriş : 19 Ocak 2004 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'te başarı ödülü olarak polislere verilen ek maaş bir önceki yıla göre %65 düşerken, takdirname belgesi alanların sayısı % 63 arttı.

2003 yılında ödül alan polisler incelendiğinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personele verdiği maaş ödüllerinde büyük bir düşüş yaşandığı; buna karşın, takdirname ödülü alanların sayısında aynı oranda artış gerçekleştiği görülüyor. 2002'de Emniyet teşkilatında görevli 45 bin 467 polis maaş ile 4 bin 675 polis de takdirname ile ödüllendirilmişti. Geçen yıl ise sadece 15 bin 846 polise maaş ödülü verildi, 7 bin 659 polis ise takdirname ile ödüllendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde her türlü uyuşturucu, silah, tarihi eser, organize suç örgütleri ile mücadele, kara para, naylon fatura, kalpazanlık, sahtecilik operasyonlarını yapan, hırsızlık şebekesi, kapkaç suçları, banka soygunu ve silahlı gaspçıların yakalanması ile cinayetlerin aydınlatılmasını sağlayan her rütbedeki polis ek maaş ile ödüllendiriliyor. Başarılı çalışmalarla ilgili hazırlanan dosyalar vali onayının ardından Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner başkanlığında toplanan Taltif Komisyonu'na gönderiliyor. Komisyon başarılı polislerin ne şekilde ödüllendirileceğine karar veriyor. Maaş taltiflerinin yanı sıra Emniyet teşkilatında bir ödüllendirme sistemi de takdirname şeklinde gerçekleşiyor. Takdirname de yine vali onayı ile polislere veriliyor. Ancak maaşları düşük olduğundan polisler için maaş taltifi, takdirnameden daha büyük bir öneme sahip görülüyor.

Emniyet teşkilatında, illerinde gerçekleştirilen bütün operasyonlarda imzası bulunduğundan özellikle il emniyet müdürleri yüksek oranlarda maaş ödülü alabiliyor. 2002'deki başarılarından ötürü İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir 96 maaş ile 26 milyar, Adana Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın 79 maaş ödülü ile 16 milyar, Bursa Emniyet Müdürü 106 maaş ödülü ile 21 milyar lira almıştı

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber