Çelik, Daire Başkanını neden görevden aldığını açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 4. yılına giren AK Parti Hükümeti'nin "Rafa kaldırdık" dediği YÖK Yasası'nın hatırlatılması üzerine, "Bu bitmeyen şarkı" karşılığını verirken, basına yansıyan 21 trilyonluk ihale usulsüzlüğü konusunda Daire Başkanı Murat Kıraç'ı bu yüzden görevden aldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitime Yüzde 100 Destek Öykü Yarışması Ödül törenine katıldı. Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törene, geçtiğimiz hafta istifa eden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un yerine atanan Doç. Dr. İrfan Erdoğan ile birlikte katılan Çelik, tören sonrasında gazetecilerin MEB Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı'nca yapılan bir ihaledeki usulsüzlüklerle YÖK Kanunu değişikliği konularındaki sorularını cevaplandırdı. Çelik, bir gazetecinin, "YÖK Yasası unutuldu. Hükümette 4. yılına girdi" demesi üzerine, "Bitmeyen şarkı" diyerek geçen süreçte kendilerinin bu konuda yaptıklarının ortada olduğunu hatırlattı. Çelik, şöyle konuştu:

"Bizim bu süreçte ne yaptığımız ve bu yaptıklarımızın nerelere takıldığı ortadadır. Dolayısıyla bu konuyu tekrar tekrar ısıtıp gündeme getirmenin çok anlamlı olmadığını düşünüyorum. Günü vakti geldiği zaman Türkiye'de aklın hakim olduğu duygusallığın ve peşin hükümlülüğün bir tarafa bırakıldığı mutlaka bir zaman vardır. Bu zamanı uzlaşmayla birbirimizi hırpalamadan ortak aklı çalıştırarak ve ortak aklı galip kılarak bunların çözüleceğine inanıyorum."

"DAİRE BAŞKANI'NI BU YÜZDEN GÖREVDEN ALDIM"

Çelik, MEB Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı'nca ilköğretim 4 ve 5. sınıflar için yeni müfredat kapsamında alınan ders araçlarıyla ilgili 21 trilyonluk ihaledeki işlem usulsüzlüğüyle ilgili olarak Daire Başkanı Murat Kıraç'ı bu yüzden görevden aldığını açıkladı. Çelik, "Şimdi bütün işleyen mekanizmalarda insanlar doğru yapabileceği gibi yanlış da yapabilir. Doğru yapanları ödüllendirirsiniz, yanlış yapanları da cezalandırırsınız. Esas olan kamu menfaatidir, yapılan budur" dedi. Çelik, bu konuda sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli olan şunu tespit edeceksiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nda yılda 23 bin adet ihale yapılır. Bu ihalelerde esas olan şudur, kamu zararı söz konusu mudur? Bir usulsüzlük varsa, bir yolsuzluk varsa bir işlem hatası varsa siyasi irade olarak bizim onu himaye edip etmediğimiz, onun arkasında olup olmadığımız veya onu düzeltme yönünde gayretimiz olup olmadığı esastır."

Öte yandan Çelik, ihale çerçevesinde malları getiren ilgili firmanın bir emrivaki yapıp yapmadığıyla ilgili bir soruya da, "İhale süreci sonuçlanmadan ve gerekli ödeme yapılmadan, Talim Terbiye Kurulu'ndan uygunluk belgesi verilmeden, eğer birisi getirip oraya malını koyuyorsa; ona getir koy, diyen de suçludur, bu süreç bitmeden oraya getirip malını koyan da suçludur. Bizim haberimiz olduğu zaman bunların hepsi ters dönmüştür" karşılığını verdi.

Çelik ayrıca, İlgili Daire Başkanı Murat Kıraç'ın görevden alınmasının bir "cezalandırılma mıydı?" şeklindeki soruya ise, "Elbette cezalandırılmaydı. İnsanlar durup dururken görevden alınmaz ki. Bir şeye binaen insanları görevden alırsınız" cevabını verdi.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çelik, öykü yarışması ödül töreninde dereceye giren öğrencileri birer adet bilgisayarla ödüllendirdi. Çelik, törende, yeni TTK Başkanı İrfan Erdoğan'ı da sahneye davet edip başarılı öğrencilere ödül verdirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber