Aksaray'da süt üretimi masaya yatırıldı

Aksaray Valiliği, Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi tarafından "Hayvancılık İşletmelerinde Çiğ Süt Üretimi Kapasitesinin Geliştirilmesi" konulu eğitim semineri düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aksaray'da süt üretimi masaya yatırıldı

Aksaray Valiliği, Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi tarafından "Hayvancılık İşletmelerinde Çiğ Süt Üretimi Kapasitesinin Geliştirilmesi" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde, tarım ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı ve nüfusun büyük bir bölümünün geçimini buradan gelen gelirlerle sağladığı Aksaray'da, hayvan yetiştiricilerinin süt üretim kapasitelerini artırmaları konusunda bilgiler verildi. Seminere, Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant, Gıda Tarım İl Müdür Vekili Doğan İpek, Kalkınma Kooperatif Başkanları ve çiftçiler katıldı.

Seminerde Aksaray'da hayvancılığın geldiği nokta hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Doğan İpek, "Hayvancılığın gelişmesinde en büyük etken olan üreticilerimizin örgütlenmesine büyük önem verilmiştir. Müdürlüğümüzün yoğun çalışmaları neticesinde 90 adet kalkınma kooperatifi kurulmuş, bu kooperatifler sürekli desteklenmiş ve kooperatif üretici birliklerinin kurulması ve faaliyetleri konusunda Aksaray ili model ve örnek olmuştur. Aksaray'da yaklaşık olarak günlük 2 bin ton süt işleyebilecek AB standartlarında, bakanlığımızdan onay belgesi almış 22 adet süt işletmesi bulunmaktadır. İlimizde günlük süt üretimi bin 200 ton olduğuna göre 800 ton süt daha üretilse bu sütleri işleyecek kapasitede fabrikalarımız Aksaray'da bulunmaktadır. Bu konudaki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Üretilen süt ürünleri iç piyasada tüketildiği gibi 19 ülkeye de ihracat yapılmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber