Yozgat'ta umreciler dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yarıyıl tatilinde öğrenci ve velileri için organize edilen Umre ziyaretine katılan 113 kişilik grup dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta umreciler dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2014 yılı umre organizasyonu kapsamında öğretmen ve öğrenci ve velileri için hazırladığı 10 günlük umre programı kapsamında Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar'da 30 kişilik öğrenci gurubu ile birlikte kutsal topraklara gitti. Bilal Şahin Külliyesinde düzenlenen uğurlama törenine Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin ve umreye gidecek vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Müftü Poçanoğlu, yaptığı açıklamada, Yozgat'tan 113 kişiyi kutsal topraklara uğurladıklarını belirterek, "Eğitim öğretim yarıyıl tatiliyle birlikte ilimizden 113 kişi kişi kutsal topraklara gidiyor. Yozgat merkezi Çekerek ve Akdağmadeni ilçelerimizden ve hayırsever işadamı Bilal Şahin Beyin 20 işçisiyle birlikte 113 kişi umreye gidiyor. Bu kafilemizde genç ve delikanlı kardeşlerimizin yanı sıra üniversite rektörümüz de var. Yozgat ve müftülüğümüz için bir mutluluk bir bereket memleketimiz için bir güzellik böyle iman ediyoruz. Resulullah Efendimize Salatü Selam ile ve Beytullaha dualarla uğurluyoruz "dedi.

Fabrikasında çalışan işçileri gruplar halinde Umreye gönderen Hayısever İşdamı Bilal Şahin'de Yozgat ve İstanbul'daki fabrikalarından çalışan işçilerini guruplar halinde umreye gönderdiğini söyledi. Şahin, "Peygamber Efendimiz (SAV) 'İşçinin ücretini, alın teri kurumadan ödeyiniz' buyurarak, işçiye ve insana verilen önemi belirtmiştir. Fabrikada çalışan işçimizin birçoğu kutsal topraklara gitmek istiyordu. Fakat maddi açıdan durumları buna el vermiyordu. Bizde onların bu istek ve arzusunu yerine getirmek istedik. Yozgat Müftlüğümüzün bu yarıyıl tatilinde velilere ve talebelere tanıdığı kontenjandan bizde yararlanarak 20 işçimizi gönderiyoruz. İşçilerimizin manevi duygularını daha da pekiştirmek inançları doğrultusunda düşündüklerini yerinde görmek açısından faydalı olduğunu düşünüyoruz. Şu an fabrikalarımızda umreye gidecek 8-10 işçimiz kaldı inşallah onları da önümüzdeki dönemde göndereceğiz. Bu vesile ile bize bu imkanı sağlayan Diyanet İşlerine ve Yozgat Müftülüğümüze teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar'da yarıyıl tatilini umrede değerlendirmek istediklerini belirterek, "Kutsal mekanlara umre için diyanet işlerinin hazırlamış olduğu öğrenci, öğretim görevlisi, öğretmen ve veliler için bir umre programı vardı. Ara dönemde sömestr tatili 10 günlük bizde onu ailecek değerlendirmek istedik ve yazıldık bu ara tatili bu şekilde değerlendirmek istiyoruz."dedi.

Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun okuduğu duaların ardından umreciler önce Ankara'ya oradan da Uçak ile Mekke'ye gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber