İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen alımında, okul listesi açıklandı

MEB, öğretmen atamalarında okul listelerini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ocak 2014 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen alımında, okul listesi açıklandı

2014 Yılı Şubat İlk Atama Başvuruları İçin Tıklayınız.

2014 Yılı Şubat Açıktan Atama Başvuruları İçin Tıklayınız

2014 Yılı Şubat Kurumlararası Yeniden Atama Başvuruları İçin Tıklayınız.

2014 Yılı Şubat Milli Sporcu Atama Başvuruları İçin Tıklayınız

Kontenjanları Görmek İçin Tıklayınız.


10 bin öğretmen atama kontenjanları

Şubat ayı öğretmenlik başvuruları bugün başladı. Öğretmenliğe başvuru işlemleri, elektronik ortamda 4 Şubat'a kadar yapılabilecek. Atanan öğretmenler 10 Şubat'ta görevlerine başlayacak.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında, 105 alanda 10 bin öğretmen ataması yapılacak.

Öğretmenliğe başvurular için elektronik başvuru sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formunu kullanarak başvurularını yapacak.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen ilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarına başvuruda bulunacak adaylar atanacağı alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Bu alanlar dışındaki diğer alanlara atanacaklar ise KPSSP10 puan türünde atanacağı alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabileceği alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Adaylar şahsen veya noter aracılığıyla vekalet vereceği kişi vasıtasıyla elektronik ortamda yaptıkları başvurularını ve bu başvurularına ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak.

Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecek. Başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da en geç bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılması gerekiyor.

Halen devlet memuru olarak çalışanların kurumlarından alacakları muvafakatlerinde, yazı örneği ibraz edilmek suretiyle belgenin ilgili bölümünün görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirince onaylanması gerekiyor. Kurumlarınca muvafakati onaylanmayanların başvuruları kabul edilmeyecek.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personelinden öğretmenliğe atanmak üzere başvuru yapacaklarda muvafakat şartı aranmayacak. Öğretmen olarak görevli iken görevinden ayrılmış olanlardan bakanlıkça en son düzenlenen kararnamelerinde "iki alan" yazılı olanlar, bu alanlardan sadece öğrenimi itibariyle atanabileceği alana başvuruda bulunabilecek. Elektronik Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak.

Başvurular, 29 Ocak- 4 Şubat'ta kabul edilecek. Atamalar ise 6-7 Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler göreve 10 Şubat'ta başlayacak.

-Taban puan 50 olacak

Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Bazı alanlardaki kontenjanlar ise şöyle belirlendi:

"Sınıf öğretmenliğinden bin 50, İngilizce bin, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber