Hükümet, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısını, Personel Rejimi, Mahalli İdareler ve Belediyeler yasaları ile aynı anda çıkaracak

Haber Giriş : 19 Ocak 2004 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısını, Personel Rejimi, Mahalli İdareler ve Belediyeler yasaları ile aynı anda çıkaracak

7 tane "AB Uyum Paketi" çıkaran hükümet, Kamu Yönetimi, Personel Rejimi, Mahalli İdareler ve Belediyeler yasalarını da aynı anda paket olarak çıkarmayı hedefliyor.


Meclis'te görüşmeleri devam eden Kamu Yönetimi Temel Yasası ile birlikte Mahalli İdareler Yasası, Belediyeler Yasası ve Personel Rejimi Kanunu, AB'ye üyelik sürecindeki "8. Uyum Paketi" niteliğini taşıyacak. Hükümetin numara vermediği bu paket, eş zamanlı olarak yasalaşacak. Yasaların eş zamanlı olarak yürürlüğe girebilmesi ise Cumurbaşkanı Sezer'in onayına vermesine bağlı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu yasaların birbirini tamamlayarak kamudaki dönüşümü daha kolay gerçekleştireceğini bildirdi.

Paketler tamamlanıyor

Paketi oluşturan 3 yasa tasarısı üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Hükümet, Mahalli İdareler Yasa Taslağı üzerindeki çalışmaları son aşamaya getirdi. Genelkurmay, siyasi partiler, sivil toplum kurumları ve ilgili devlet kurumlarından alınan görüşler doğrultusunda Mahalli İdareler Yasa Taslağı üzerinde bazı değişikliklerin yapıldığı bildirildi. Kamudaki memur, işçi ve geçici işçi politikalarını tamamen değiştirecek Kamu Personel Rejimi Yasası üzerindeki çalışmalar da bitti ve taslak geçen hafta Başbakan'a sunuldu. Hükümet, Çankaya'dan dönen Belediyeler Yasası üzerindeki çalışmaları da tamamladı. Belediyeler Yasası Meclis'te yeniden görüşülecek.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber