Yolu kapanan köyde hasta kurtarma operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, yolu kardan kapanan köyde doğum sancıları tutan kadın, 4 saat süren çalışma sonrası hastaneye ulaştırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2014 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolu kapanan köyde hasta kurtarma operasyonu

Hakkari ve ilçelerinde 2 gündür aralıksız yağan kar, hayatı olumsuz etkilerken, yolu kardan kapanan köylerde de hasta kurtarma operasyonları devam ediyor. İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yeni Işık köyünde gece saatlerinde doğum hastası Şirin Sezer'in sancıları artınca yakınları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri Sezer için harekete geçti. Yolu kardan kapalı köye ulaşmak için paletli ambulans 2 saatte köye ulaştı. Kadına ilk müdahaleyi evde yapan sağlık ekipleri, ardından battaniyelere sarılı Sezer'i ambulansa taşıdı.

Zorlu yolda 2 saatte Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirilen kadın, doğum servisine alındı.

Kadının yakını Fahrettin Sezer, yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapandığını söyledi. Durumu kötüleşen yengelerini hastaneye kaldırmak için sağlık ekiplerinden yardım istediklerini belirten Sezer, "Köyümüzde elektrikler yok, yollar şu an kapalı. Dünden beri kar aralıksız yağıyor. Köy yolumuz yağan kar ve inen çığlardan dolayı kapandı. Dün akşamdan beri hastamız rahatsız. Gece yarısı da yengemizin doğum sancıları tuttu. Ne yapacağımızı bilemedik. Yollar kapalı olduğu için hastaneye götüremedik. Sonra 112'ye haber verdik. Sağ olsunlar çok geçmeden paletli ambulansla köye ulaştılar. Köyde şu an yaklaşık bir buçuk metre kar var. Dünden beri aralıksız yağıyor. Şimdi hastamızı hastaneye ulaştırıyoruz. 112 Acil Servis ekibine teşekkür ederiz. Paletli ambulans gelmeseydi mağdur durumda kalacaktık" dedi.

Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sezer'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber