İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Fuhuş sanıklarına rekor ceza

Yurt dışından iş vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla yargılanan 8 sanığa toplam 340 yıl hapis, ayrıca 3 milyon 445 bin lira para cezası verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2014 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fuhuş sanıklarına rekor ceza

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İsa S., Hasan Hüseyin G., Ahmet U., Mehmet Tahir A. ve avukatları ile tutuksuz yargılanan Şevket G., Bayram G., Kamil S. ve Yasin S.'nin yanı sıra avukatlar katıldı.

Nevşehir Cumhuriyet Savcısı, sanıkların, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti, fuhuş yaptırmak, cebir veya tehdit kullanarak hile ya da çaresizliğinden yararlanarak bir kimseyi fuhşa sevk etmek veya fuhuş yapmasını sağlamak" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklar ve avukatları, son savunmalarında suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 2 yıl süren yargılama sonucu, Hasan Hüseyin G. ve Yasin S. isimli sanıklara 75'er yıl hapis ve 750'şer bin lira para cezası, M. Tahir A. isimli sanığa 67 yıl 6 ay hapis ve 675 bin lira para cezası, Bayram G. isimli sanığa 67 yıl 6 hapis ve 705 bin lira para cezası, İsa S. isimli sanığa 36 yıl hapis ve 225 bin lira para cezası, Kamil S. ve Şevket G. isimli sanıklara 13'er yıl hapis ve 150'şer bin lira para cezası, Ahmet U. isimli sanığa 3 yıl 4 ay hapis ve 40 bin lira para cezası verdi.

Ayrıca mahkeme heyeti, sanıkların 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve insan ticareti' suçlarından beraat etmelerine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, tutuksuz yargılanan sanıklar Şevket G., Bayram G., Kamil S. ve Yasin S. hakkında tutuklama kararı da çıkardı.

Yaklaşık 2 yıl boyunca süren teknik ve fiziki takip sonucu düzenlenen operasyonda yakalanan 16 şahıstan 8'i serbest bırakılmış, 4'ü tutuklanıp, 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber