Genel Kurul 'Torba Tasarı'yı görüşmeye devam ediyor

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, devletin vatandaşa dağıtmak için tonunu 400 liraya aldığı kömürün taş ve toprak olduğunu öne sürdü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2014 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Genel Kurul 'Torba Tasarı'yı görüşmeye devam ediyor

Kamuoyunda "Torba Tasarı" olarak bilinen "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın maddelerinin görüşülmesine başlandı.

CHP'li Öğüt, sosyal yardımlaşma kapsamında devletin 2 milyon ton kömür dağıttığını ve buna 3.5 milyar lira para ödediğini ifade etti. Kendisine Ardahan'dan kömür gönderildiğini anlatan Öğüt, "Tamamen taş ve toprak. Bu kömürün maliyeti 70-80 lira ama devlet 400 liraya alıyor. İthal kömür 500 lira" dedi.

Öğüt'ün beraberinde getirdiği kömür torbasından birkaç parça kömür çıkararak göstermesi üzerine, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, tasarıda yer alan düzenlemeyle ilgili konuşma yapması için Öğüt'ü uyardı ve kürsüde materyal göstermemesini istedi.

Öğüt, dağıtılan kömürü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın araştırmasını talep ederek, kömür çuvalını İslam'ın oturduğu komisyon sırasının önüne bıraktı. Genel Kurul'da görevli kavaslar, Başkanvekili Bahçekapılı'nın uyarısı üzerine çuvalı dışarı çıkardı.

Öğüt, tekrar kürsüye gelerek, "Halka kömür dağıtılmasına karşı değiliz. Devletin parası veriliyor, kaliteli kömür dağıtın" diye konuştu.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, iktidarın, altın ve pırlantanın ÖTV'sini sıfırladığını savunarak, "Çiftçiyi, üretimi destekleyen kesimleri düşünmüyorsunuz. Mazot'ta ÖTV'yi indirin. Merdivenaltı çalışanları, sözleşmeli personelin haklarını verin. Yasalarla kişiye özel servisler yapıyoruz. Gelin toplumun yaralarına eğilelim" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise tasarı metninde altın ya da pırlantada ÖTV'nin sıfırlanmasına dönük düzenleme bulunmadığını söyledi.

-"Kabakla uçağın harcı aynı olur mu?"

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, tasarıyla uçak gibi uluslararası taşıma araçlarının harçlarının 10 bin lirayla sınırlandığını belirterek, "Uçaktan, gemiden, trenden bahsediyoruz, kabaktan bahsetmiyoruz. Kabakla uçağın harcı aynı olur mu?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise internet hizmetlerinden Özel İletişim Vergisi alınmamasına dair önergelerine destek istedi. İnternet hizmetlerinin Özel İletişim Vergisi'ne tabi tutulmasının yanlış olduğunu savunan Hamzaçebi, engellilere dönük iletişim hizmetleriyle ilgili koruyucu düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

CHP'nin önergesi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber