MEB'den tartışılacak uygulama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, okul duvarlarının gri renkten çıkarılıp, çocukların model alabilecekleri kişilerin posterleriyle donatılması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim-öğretimde reform niteliğinde olan ve bu yıl uygulamaya konulan yeni müfredatın yanı sıra okulların fiziki yapılarını da iyileştirme, çocukların ruh sağlığına olumlu katkı sağlayacak düzeye getirme çabasında olduklarını belirtti.

Yeni müfredatın yeni eğitim-öğretim tekniklerinin yanı sıra Türk kültürünü de öğreteceğini anlatan Çelik, ''Çocukların küçük yaşlardan itibaren çevresinde gördüklerini model olarak aldıkları bilimsel olarak kanıtlanmış, tartışılmaz bir gerçek. Buradan yola çıkarak, hem ülkeye mal olmuş kişileri ödüllendirmek hem de çocukların onları örnek almalarını sağlamak istiyoruz'' dedi.

Çelik, Avrupa ülkelerinde, ülkesinin ismini duyuran, Nobel ödülü alan kişilerin evlerinin bile haritada gösterildiğini anımsatarak, ''Biz okul duvarlarımızı bu kişilerden esirgeyemeyiz. Hem duvarlarımızı sıkıcı gri renkten kurtaracağız hem de çocuklarımız gün boyu posterlerini gördüğü kişilerin kim olduklarını, neler yaptıklarını araştıracak ve model almış olacak'' diye konuştu. Eğitim-öğretimin sadece ders kitaplarında yer alan bilgileri çocuğun kafasına yerleştirmek olmadığını, onların sosyalleşmesi, çevrelerini tanımaları, güncel konularda bilgi sahibi olmalarına olanak tanımak olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

''Bir evde eşyaların yerini bile değiştirseniz bir süre direnç gösterirsiniz, yeni düzene alışmak birkaç günde olmaz. Yeni müfredatı da öyle değerlendiriyoruz. Bugüne kadar olumsuz tepkiler almadık. Şu anda bu müfredatın kurumsallaşma sürecini yaşıyoruz. Öğrenci, öğretmen de veli de memnun. Bu müfredatı okullardaki görsellikle tamamlamalıyız.

Çocuklarımız, Türk büyüklerini, olimpiyat madalyası alanları, ünlü şairlerimizi görsün, kim olduklarını, bu başarıya nasıl ulaştıklarını araştırsın, hayat hikayelerini öğrensin. Çocuk bunları gördüğünde (ben de bir gün fotoğrafımı böyle okul duvarlarına astıracağım) desin. Bizim istediğimiz budur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber