ASÜ 15.7 milyon elektronik yayına erişebilecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2014 yılında, çeşitli veri tabanlarında yer alan 15 milyon 732 bin 455 elektronik yayına erişebilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ASÜ 15.7 milyon elektronik yayına erişebilecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2014 yılında, çeşitli veri tabanlarında yer alan 15 milyon 732 bin 455 elektronik yayına erişebilecek.

İlgili veri tabanlarına üniversitelerin abone olduktan sonra erişim sağlayabildiğini söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, elektronik yayınların çeşitliliği ve bu yayınlara erişim konusunda ASÜ'nün son derece geniş bir imkAna sahip olduğunu belirtti. Akademisyenlerin, yapmakta oldukları ve yapacakları bilimsel çalışmalar için bu geniş içeriği kullanabildiklerini kaydeden Rektör Acar, "Bu tip bilimsel yayınlara elektronik ortamda erişebilmek, akademisyenlerimize ciddi zaman kazandırdığı gibi, alanlarındaki tüm bilimsel çalışmalara toplu olarak erişme imkanı da sağlamaktadır. 2014 yılı boyunca ASÜ'de, 15 milyon 732 bin 455 elektronik yayına erişilebilecek. Bu sayıyı, daha fazla veri tabanına abone olarak her geçen yıl biraz daha arttırmaya gayret ediyoruz" dedi.

ASÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Elif Abacı, ilgili sistemi şu şekilde anlattı: "Dünyada, bilimsel anlamda hizmet veren çeşitli veri tabanları bulunuyor. Bu veri tabanları bilimsel dergileri ve elektronik kitapları içeriyor. Dergiler içerisinde ise bilimsel konulara ilişkin makaleler yer alıyor. Üniversiteler, bu veri tabanlarının içeriğine erişebilmek için ilgili sisteme abone oluyor ve böylece akademisyenler, bilimsel makaleleri inceleyebiliyor, kendi çalışmalarında kullanma imkanına sahip oluyor. Aksaray Üniversitesi içerikleri sağlama ve erişim konularında son derece başarılı bir üniversitedir."

İlgili veri tabanlarına akademisyenler ASÜ içerisinde erişim sağlayabildiği gibi, gerekli bilgisayar ayarlarını yaptıktan sonra kampüs dışında da ulaşabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber