5 askerin şehit edilmesi davasında karar

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Bingöl, Elazığ ve Tunceli'de geçmiş dönemlerde çok sayıda eyleme katılarak 5'i asker 6 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan 3 sanığa, 2 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, 74 ile 291 yıl arasında hapis cezası verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 askerin şehit edilmesi davasında karar

Bingöl, Elazığ ve Tunceli'de çok sayıda eyleme katılarak 5'i asker 6 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan 3 sanık, 2 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, 74 ile 291 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinden firar eden 18 kişi arasında yer alan terör örgütü üyesi Osman Kılıç, Devrim Kavak ve Selami Kızıl, tutuklu bulundukları Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatları, savunma hazırlamak için mahkemeden süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebi reddedince sanık avukatlarından Mesut Beştaş, duruşmadan çekilme talebinde bulundu ve mahkeme salonundan çıktı.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Kılıç, Kavak ve Kızıl'ı, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik vahim nitelikle silahlı eylemlerde bulunmak" ve "Nitelikli adam öldürmek" suçlarından 2 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, ayrıca, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, nitelikli mala zarar vermek ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından sanıklardan Kızıl'a 291 yıl, Kılıç'a 283 yıl, Kavak'a ise 74 yıl hapis cezası verdi.

- İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bingöl kırsalında faaliyet yürüten terör örgütü PKK üyesi Selami Kızıl, Devrim Kavak ve Osman Kılıç'ın, eylem yapmak üzere gittiği İstanbul'da 17 Mart 2009'da Esenyurt İETT durağında 2 tabanca, 2 el bombası ve çok sayıda mermi ile yakalandığı belirtilmişti.

İddianamede, terör örgütü üyesi 3 sanığın, çeşitli tarihlerde Bingöl, Elazığ ve Tunceli'de katıldıkları eylemlerde 5 askerin şehit edilmesi ve bir kişinin öldürülmesi eylemlerini gerçekleştirdiklerine yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber