Kabul edilen Bütçe Kanununda personele ilişkin önemli düzenlemeler yer almakta

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabulen Bütçe tasarısında personele ilişkin önemli düzenlemeler yer almakta

29.03.2003 tarihinde TBMM'de kabul edilen 2003 Yılı Bütçe Kanununa ilişkin ayrıntılı açıklamalar, Kanunun Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra Sitemizce yapılacaktır.

Aşağıdaki haber Hürriyet gazesinden özet olarak alınmıştır.

Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin boş memur kadrolarına verilecek açıktan atama izni toplamı 35 bini geçemeyecek.

Genel bütçeye dahil kuruluşların ??İl özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik ve müesseselerden müşterek kararname veya Bakanlar Kurulu kararıyla atanacak olanlar hariç naklen personel alamayacakları'' hükmü tasarıya konulmadı. Böylece, bu kuruluşlardan genel bütçeli idarelere personel transferine olanak sağlanıyor.

Okutman, öğretim görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına 1 Nisan 2003 tarihinden itibaren açıktan veya naklen atanacaklar için ÖSYM'nin yapacağı merkezi sınavda başarılı olma koşulu getiriliyor.

EMEKLİ ATANMAYACAK

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, müşterek kararname veya Bakanlar Kurulu kararıyla atanacak olanlar hariç olmak üzere, 1 Nisan'dan itibaren genel bütçeye dahil kuruluşlara açıktan atanamayacak.

Belediyelere vergi gelirlerinden verilen pay yüzde 6'dan yüzde 5'e, büyükşehirlere verilecek pay yüzde 4.1'den yüzde 3.5'e inecek.

İşsizlik sigortası için yapılacak kesintiler geçen yıl olduğu gibi 2003 yılında da yüzde 1 indirimli olacak.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber