'Savcıyım' diyerek 8 bin TL dolandırdı

Çorum’un Osmancık ilçesinde bir kişi kendisini savcı olarak tanıtan şahıs tarafından 8 bin TL dolandırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Savcıyım' diyerek 8 bin TL dolandırdı

Edinilen bilgilere göre, İstanbul'da yaşayan Kadir D. isimli şahıs, Osmancık ilçesine bağlı Kızıltepe köyünde yaşayan M.K.'yı arayarak kendisini savcı olarak tanıttı. Kimlik bilgilerinin yasa dışı örgütlerin elinde olduğunu belirten sahte savcı, M.K.'dan durumun düzelmesi için verdiği TC kimlik numarasına para yatırmasını istedi.

İl merkezine gelerek bir bankaya giden M.K., hesabında bulunan yaklaşık 8 bin liranın tamamını dolandırıcıların verdiği hesap numarasına ATM'den yatırdı.

Paranın İstanbul'da bir banka şubesinin hesabına aktarılması birlikte harekete geçen polis ekipleri, daha öncede bu tür dolandırıcılık olayından takip ettikleri Kadir D.'yi parayı çektikten sonra ATM'de kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlının emniyetteki sorgusundan yola çıkan polis, 8 bin TL'nin Osmancık ilçesine bağlı Kızıltepe köyünde ikamet eden M.K. tarafından hava edildiğini tespit ederek, durumu Osmancık Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Polis ve köy muhtarı Satılmış Bardak'ın uzun uğraşları sonucu ulaşılan talihsiz adam dolandırıcıları şikayet etmek için zaman kazanmak amaçlı telefonunu sürekli meşgul halde tuttuğu öğrenildi. Emniyette ifadesi alınan M.K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yetkililer, çeşitli yöntemlerle dolandırıcıların birçok kişiyi mağdur ettiğini belirterek, vatandaşlardan bu tür olaylara karşı daha dikkatli olmalarını, kendisini savcı, polis, kamu görevlisi gibi arayanlar olduğunda en yakın jandarma ve polis merkezlerine giderek durumdan güvenlik güçlerini haberdar etmelerini istediler.

Artık dolandırıcıların yeni bir yönteme başvurduğunu kaydeden yetkililer, dolandırıcıların aradıkları kişilerden para istediklerinde bankadan yatırmak yerine ATM'den yatırmasını istediklerine dikkat çekti. Yüksek miktarlarda para yatırıldığında banka çalışanların olaya müdahale ettiğini ve bu sayede vatandaşların dolandırılmaktan kurtarıldığının altını çizen yetkilileri, ATM'den para yatırıldığında insanların kontrol edilemediğine vurgu yaptılar.

Zanlı Kadir D.'nin İstanbul polisi tarafından sorgusunun devam ettiği öğrenilirken, paranın sahip edilip edilmediğine dair ise bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber