Kadın doktora saldıran şahıs hakkında soruşturma başlatıldı

Sakarya Verem Savaş Dispanserinde görev yapan bayan doktorlardan biri bugün bir hastanın sözlü ve fiili saldırısına uğradı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın doktora saldıran şahıs hakkında soruşturma başlatıldı

Olayın hemen ardından devreye giren Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, beyaz kod uygulamasını devreye sokarak vatandaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay bugün saat 11.55'te Sakarya Verem Savaş Dispanserinde meydana geldi. Bir hastanın bayan doktorla tartışmaya başlaması üzerine araya dispanserde çalışan diğer sağlık personeli girdi. Buna rağmen bayan doktora sözlü ve fiili saldırısını devam ettiren vatandaş hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Olayın meydana gelmesinin hemen ardından bayan doktoru telefonla arayarak bilgi alan ve beyaz kod uygulamasını başlatan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, vatandaş hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını söyledi. Her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını kaydeden Erdoğan bu tip olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz da yapılan saldırıyı kınayarak, "Uğradığı taciz tehdit ve hakaretler sonucunda psikolojisi bozulan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. İnsanlıktan çıkmış, kendisine şifa uzatan ele saldırmaya yeltenecek kadar gözü dönmüş bu kişileri kınıyoruz. Çalışma arkadaşlarımıza şiddet uygulayan bu şahısların en ağır cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak talebimiz sağlıkta şiddetin son bulmasıdır. Çalışanların can güvenliklerinden emin bir şekilde hizmet üretmesinin sağlanmasıdır. Milletine şifa dağıtan sağlık çalışanlarının şiddet gibi bir beladan kurtulmasıdır. Bunun için sorumluluk taşıyan herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber