İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okul yok, yol yok, su yok

MARDİN'in Derik İlçesi'ne bağlı Zeytinpınar Köyü Susam Mezrası'nda oturan 300 kişi, okul, yol ve su sorunu nedeniyle özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar çekiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul yok, yol yok, su yok

Derik'e 10 kilometre uzaklıktaki, 30 haneli, 300 nüfuslu Susam Mezrası'nda yaşayanlar, okul, yol ve su sorunlarına çözüm bulunması içen yıllardır çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. En temel ihtiyaçları olan içme suyunu mezradan 1 kilometre uzaklıktaki kaynaktan temin ettiklerini belirten köylülerden Süleyman Özyılmaz, "Bugüne kadar cami binası dışında kamu yatırımı olmadı köyümüzde. Okul yok, yol yok, su yok. Cami binası var, imam geliyor, yol kapalı olduğu için o da camiyi görmeden geri dönüyor. Ne yolumuz var ne suyumuz. Cenazelerimizi bile bu yoldan traktörle ya da iş makineleriyle getirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

'OKULA GİDEN ÇOCUKLARIMIZI 4 KİLOMETRE TAŞIYORUZ'

Bağlı oldukları Zeytinpınar Köyü muhtar azası olduğunu belirten Şeyhmus Dem ise ""Her yere başvurmamıza rağmen, herhangi bir çözüm getirilemedi. Mezramızda 30 hanede 300 kişi yaşamaktadır. 60 öğrencimiz buradan Derik ilçe merkezine 5 servis aracı ile gitmektedir. Zaten yol yok, bir de en hafif yağmurda heryer çamur oluyor. Sabah saat 05.00'te okula giderken ve saat 16.30'da gelirken, mutlaka 4 kilometreyi de ya aileler gidip çocuklarını sırtlayarak ya da traktörlerle getiriyor. Devlet bir an evvel çözüm getirmesi lazım" diye konuştu.

Mezra sakinlerinden Hasan Yetiştiren de 5 gün önce amcası Hacı Mehmet Özyılmaz'ın kapanan yol yüzünden yaşamını yitirdiğini savunarak, "Biz ilçeden çok uzaktayız ve yolumuz yok. Kar yağdı 15-20 gün yolumuz olmadığı için amcam yatağında kalmak zorunda kaldı ve öldü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber