15 Mayıs 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da "Doğumunun 125. Yılında Mustafa Kemal Atatürk Uluslararası Sempozyumu"na katılacak.

- Sempozyumda, Devlet Bakanı Beşir Atalay da bulunacak.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

3- AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'te düzenlenecek "Yoksulluğun Azaltılmasında Mikro Kredinin Rolü ve Gerekli Hukuki Düzenlemeler" konulu konferansa katılacak.

5- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Brüksel'de, AB Savunma Bakanları Troykası'nın, AB üyesi olmayan Avrupalı NATO Müttefikleri ve AB adayı ülkelerle yapacağı toplantıya katılacak.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Pekin'de temaslarda bulunacak.

- Başesgioğlu, Çin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Tien Çengping ile görüşecek.

- Türk heyeti ayrıca, Çin İstihdam Eğitimi ve Teknik Öğretim Merkezi'ni ziyaret edecek.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, aile haftası dolayısıyla İzmir'de şehit aileleriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek.

8- Moğolistan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Togoo Tsevegsuren, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek.

9- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TESK tarafından hazırlanan "TESK Cumhuriyet Tırı"nda Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan gezici serginin açılışını yapacak.

10- Siyasi partilerden...

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partisinin Şanlıurfa il başkanlığınca düzenlenecek "Türkiye ve Dış Politikası" konulu konferansa katılacak.

- Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ı parti genel merkezinde ziyaret edecek.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak.

- AK Parti Ankara İl Kadın Kolu Başkanlığı, Anneler Günü dolayısıyla Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kutlama programı düzenleyecek.

11- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin Ankara'daki temasları izleniyor.

12- Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri...

- Enerji faslı tanıtıcı tarama toplantısı başlıyor.

13- AB dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyinin toplantısında, Filistinlilere yapılacak yardımlar ve İran konusu öncelikli olarak ele alınacak.

14- Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hansjörg Kretscmer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek.

15- Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İlhami Koç ile THY'nin halka arzına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

16- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde "Türkiye Ekonomisi ve Sermaye Hareketleri" konulu bir konferans verecek.

17- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküp Belediye Başkanı Trifun Kostovski ile görüşecek.

18- Cumhuriyet Gazetesi'nce "Bülent Dikmener" adına verilen haber ödülü, törenle sahiplerini bulacak.

19- Çin'i ziyaret eden TÜSİAD heyeti, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin Dış Ticareti Destekleme Konseyi ve Uluslararası Finans Kurumunun yetkilileri ve Dünya Bankası Çin Temsilcisi David Dollar ile bir araya gelecek.

20- Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi'nin 21. toplantısı Lefkoşa'da Yakın Doğu Üniversitesi'nde yapılacak.

21- Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Bakü Devlet Üniversitesi'nde "Azerbaycan ve Türkiye tarihinde Ermeni meselesi" konulu konferans verecek.

- Halaçoğlu'nun Bakü'deki temasları sırasında, TTK ile Azerbaycan Tarih Enstitüsü arasında işbirliği protokolu imzalanması da öngörülüyor.

22- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya gelecek.

23- İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Konak Meydanı'ndaki "İlk Kurşun Anıtı" önünde Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'i anma töreni düzenlenecek.

24- Samsun'da 19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri, Atatürk Anıtı önünden başlatılacak yürüyüşle start alacak.

25- Tören... Açılış... Toplantı...

- Prof. Dr. Halil İnalcık'a Türk kültür ve uygarlığına hizmetleri dolayısıyla Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi tarafından törenle "fahri doktora" unvanı verilecek.

- İstanbul Ticari Araçlar Fuarı'nın açılışı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü'nde yapılacak.

- Coca Cola'nın 120. yılı kutlaması çerçevesinde oluşturulan küresel iletişim kampanyasının tanıtımına yönelik İstanbul'da düzenlenecek toplantıya, Coca-Cola Şirketi Başkan Yardımcısı Mark Mathieu da katılacak.

- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul'da, "Şirketlerde Büyümenin Finansmanı" başlıklı bir seminer düzenleyecek.

26- Ankara'ya da "Dubai kuleli" fuar alanı...

- Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Etimesgut'taki şeker fabrikası alanına kurulması öngörülen fuar alanının avan projesi tamamlandı.

- 1,45 milyon metrekarelik arazide, "Dubai kuleli", stadyumlu 400 bin metrekare kapalı alanlı fuar alanı yapılması öngörülüyor.

- Proje Koordinatörü Okan Çam: "Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Unakıtan'a da sunulan proje uygun bulunursa, ihale süreci başlatılacak."

27- İstanbul'da deniz keyfi başlıyor.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların sahillerden yararlanması için Caddebostan Plajı'ndan sonra Yeşilköy-Çiroz, Florya-Güneş ve Küçükçekmece'nin Menekşe sahillerini yeniden düzenledi.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

- "İstanbul'un 234 kilometrelik sahilinin 140 kilometrelik bandı, denize girilebilir hale geldi."

- "Florya, Çiroz ve Menekşe'de soyunma kabinleri, duşlar, eşyaların konulabileceği emanet gişesi gibi belediyenin işleteceği bir sistem oluşturduk."

28- Patent başvurularında elektronik imza dönemi...

- Marka, patent ve tasarım başvuruları, yılın son çeyreğinden itibaren, TPE'nin internet sayfası üzerinden yapılabilecek.

- Başvuru için TÜBİTAK ya da elektronik hizmet sertifikasyon sağlayıcısı şirketlerden temin edilecek imzalama araçları kullanılacak.

29- Petrol geliri, yatırım olarak Türkiye'ye...

- Türk-BAE İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz:

-"Birleşik Arap Emirlikleri'nin şu anda Türkiye'de ilk sene 1-2 milyar dolarlık yatırımının projeleri yapılıyor, biz bunun 4-5 milyar dolara çıkacağını düşünüyoruz"

-"Limanlara, enerjiye çok büyük ilgileri var, GSM ortaklıkları, petrol istasyonları düşünüyorlar."

30- Matematiği her alanda kullanıyorlar...

- TÜBİTAK'ın "Bu Benim Eserim" projesinde Ege bölge elemelerinde başarılı olarak 100 proje arasında yarışacak olan Manisa Cemal Ergün İlköğretim Okulu öğrencileri, matematik kenti oluşturdu.

- Şehri düz bir tahta üzerine monte eden öğrenciler:

- "Matematiği görselleştirerek, buna olan ilgiyi artırdığımızı sanıyoruz."

31- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik Haftası kapsamında Anıtkabir'i ziyaret edecek.

32- İskoçya ile 19 Mayıs Cuma günü deplasmanda özel maç yapacak Ümit Milli Futbol Takımı, İstanbul'da toplanarak ilk çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak.

33- 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elit Turnuvası'na katılacak Türk Milli Takımı, Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nde toplanacak.

34- Futbolda 2005-2006 sezonunun tamamlanmasının ardından ligdeki kulüplerin değerlendirmeleri alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber