Kuşadası'nda öldürülen işletmeci için yürüyüş düzenlendi

Kuşadası'nda geçen hafta Cumartesi akşamı sahibi olduğu Heaven Bar'da öldürülen sevilen işletmeci Saim Özkan, Heaven Bar önünde anma etkinliği düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuşadası'nda öldürülen işletmeci için yürüyüş düzenlendi

Toplanan yaklaşık 300 kişi daha Kaya Şavkay Meydanına yürüdü. Saim Özkan adına lokma dökülürken bir de imza kampanyası başlatıldı. Olayda yakalanan dört kişiden üçünün salıverilmesine tepki gösteren topluluk adına basın açıklaması da yapıldı.

Heaven Bar önündeki anma töreninde yapılan açıklamada, sevilen bir işletmecinin katledilmesini nefretle kınandığı kaydedilerek, "Gülen yüzü ile bizleri her gün selamlayan, kişiliği ve dürüstlüğü ile hepimizin saygı ve sevgisini kazanan, dost insan Saim Özkan'ı bir hafta önce burada yitirdik. Ona yapılan bu saldırı hepimizi derinden sarstı. Neden böyle bir olay yaşandı? Hala daha tam anlayabilmiş değiliz. O yirmi yıldır olduğu gibi, o gün de yine sadece işini düşünüyordu, sadece işini yapıyordu, insanlara daha iyi hizmet sunmak için çabalıyordu. Kimseyi incitmemişti işini yaparken, kimseye zarar vermemişti şimdiye kadar. Hatta kimse zarar görmesin diye göğsünü siper etmişti kahpe kurşunlara. Saim iyiliğinin bedelini hayatı ile ödedi. Şimdi Kuşadası'nda hepimiz bir sınavdan geçeceğiz. Ya bu olayın tüm faillerinin adalet önüne çıkarılması için mücadele edeceğiz, davanın takipçisi olacağız, Kuşadası'nda böylesine hain saldırılarda başka dostlarımızı kaybetmemek için sesimizi yükselteceğiz ya da burada bir şey değişmez deyip işimize bakacağız. Unutmayalım ki; Kuşadası bir turizm kentidir ve turizmin ana unsuru huzur ve güvendir. Bugün bu olaya sessiz kalan herkes, yarın Kuşadası'nda gerekli önlemler alınmadığı takdirde daha büyük olayların yaşanmasına ve Kuşadası'nda turizmin bitmesine de seyirci kalacaklardır. Kuşadası'na sahip çıkan, Kuşadası'na karşı sorumluluk taşıyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları bu olaya da sahip çıkıp, takip etmeye davet ediyoruz. Bizler sadece işimizi yapıyoruz, bunun karşılığında bu kentte huzur ve güven istiyoruz" denildi.

Basın açıklamasının ardından Saim Özkan'ın fotoğrafı bulunan pankartla yürüyen yaklaşık 300 kişi, Kaya Şavkay Meydanına geldi. Burada önce Saim Özkan adına lokma döküldü. Daha sonra ise adalet istiyoruz başlıklı imza kampanyası başlatıldı. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen üç kişinin de ateş eden diğer zanlı gibi tutuklanması talebini içeren imza kampanyasının ilk gününde 500'ü aşkın imza toplandı. Bir hafta sürecek kampanya sırasında toplanacak imzalar daha sonra Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı, Kuşadası Kaymakamlığı, Aydın Valiliği, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına gönderilecek. Bu arada, yürüyüşün ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine mahkeme serbest bırakılan diğer 3 kişi için tutuklama kararı çıkarttı. Polis, mahkemenin kararı üzerine V.K.'yi gözaltına alırken, diğer 2 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber