Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziomanpaşa'da polise silahlı saldırı düzenleyen 2 kişi vuruldu.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Gaziosmanpaşa'da ve sonrasında çıkan çatışmada, biri ağır 3 polis memurunun yaralandığını belirterek, kaçmaya çalışan 2 kişinin ise Eyüp'te yaralı ele geçirildiğini bildirdi.

Cerrah, polisle çatışmaya giren 2 kişinin ele geçirildiği Eyüp Topçular'daki olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Cerrah, Gaziosmanpaşa'da ?Yunuslar? olarak bilinen motorize timlerin yaptıkları ?önleme aramaları? sırasında şüphelendikleri bir aracı durdurmak istediklerini söyledi. Cerrah, yapılan takip sonucu çıkan çatışmada, saldırganların açtığı ateşle bir polis memurunun başından, bir polis memurunun da ayağından yaralandığını bildirdi.

Daha sonra takviye ekiplerin yardımıyla Eyüp Topçular'da çıkan çatışmada da, bir polis memurunun yaralandığını ifade eden Celalettin Cerrah, çatışma sonucu 2 saldırganın yaralı olarak ele geçirildiğini kaydetti.

Cerrah, ?Biri ağır, 3 polis memuru yaralandı. 2 saldırgan ise yaralı ele geçirildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Geçen hafta da böyle bir olayla karşılaştık. Bizi yadırgamasınlar. Şu an bir polis memurumuzun durumu ağır. Yoğun bakımda. İstanbul huzur istiyorsa, biz kanunları uygularız? dedi.

Cerrah, saldırganların kullandıkları ?Glock? marka 2 silahın da ele geçirildiğini söyledi.

Bu arada, Eyüp'te yaralı ele geçirilen 2 kişinin üzerlerinden ?İlhan Seyrekbasan? ve ?Muhammet Akaydın? adına düzenlenmiş kimlikler çıktığı belirlendi.

Gaziosmanpaşa'daki ilk çatışmada başından ağır yaralanan polis memuru Metehan Şahbaz, Özel Şafak Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacağından yaralanan Coşkun Kaya ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Eyüp'teki çatışmada yaralanan polis memuru Orhan Karataş'ın da aynı hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

OLAYIN GELİŞİMİ

Edinilen bilgiye göre, Gaziosmanpaşa'da 34 BR 8633 plakalı araç içindeki 2 kişi, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Daha sonra polisle silahlı çatışmaya giren 2 kişinin, son rakamı belirlenen bir taksiye binerek uzaklaşmak istedikleri tespit edildi.

Taksi plakasının polis telsizinden tüm birimlere iletilmesinin ardından bu kişilerin kaçış yönlerine göre yollarda tedbir alındı.

Taksinin en son Eyüp Topçular Karagöz Işıklar'da görülmesi üzerine, güvenlik güçleri bu bölgede yoğunlaştı. Bu kişiler, daha sonra burada da polisle silahlı çatışmaya girdiler.

Çatışmanın ardından yapılan telsiz anonslarında 2 kişinin öldürüldüğü bilgisi verildi.

Bu arada Gaziosmanpaşa'da durdurulmak istenen 34 BR 8633 plakalı otomobilin Esenler'den çalıntı olduğu belirlendi.

Güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber