KESK: Hükümet Sosyal Güvenlik Yasa tasarısını geri çekmeli

Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜKÜMET SOSYAL GÜVENLİK YASASINI ÇEKMELİ

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasalarını derhal geri çekmesi gerektiğini söyledi. Tombul, Cumhurbaşkanı Sezer'in haklı veto gerekçeleri, emek ve meslek örgütlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda yeni bir çalışma ve tartışma süreci işletilmesi gerektiğini söyledi.

15.05.2006 15:50

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 15 maddesi veto edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısını Meclis'ten aynen geçirmek istedikleri yönündeki açıklamasına KESK tepki gösterdi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul yaptığı yazılı açıklamada, "AKP Hükümeti yasalaşma sürecinde toplumun büyük bir kesiminin karşı çıktığı, Cumhurbaşkanının da haklı gerekçelerle veto ettiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısında toplumla inatlaşmaya devam ediyor" dedi. Tombul, Hükümetin tasarıyı aynen TBMM'den geçirme yaklaşımının büyük toplumsal gerginlikler yaratacağını belirterek, "Bu anti-demokratik tutum asla kabul edilemez" dedi. Hükümetin söz konusu yasa tasarısını derhal geri çekmesi gerektiğini söyleyen Tombul, "Sayın Cumhurbaşkanının haklı veto gerekçeleri, emek ve meslek örgütlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda yeni bir çalışma ve tartışma süreci işletilmelidir" dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber