48 yıllık davada son çare Meclis

Mardin’deki ‘bitmeyen dava’ yargının işleyişini de gözler önüne serdi... 48 yıl önce açılan dava hâkimden hâkime devredildi. Davacı F.T. TBMM’ye başvurdu. TBMM ise konuyu HSYK’ya iletti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
48 yıllık davada son çare Meclis

ÖNDER YILMAZ

Memleketi Mardin olan ancak İstanbul'a taşınarak bu kette yaşamaya başlayan F.T. adlı vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak 48 yıldır kimsenin içinden çıkamadığı arazi anlaşmazlığına Meclis'in el atmasını istedi.50--> /> Mardin Nusaybin Duruca Beldesi'nde bulunan bir taşınmaza ilişkin dedelerinin açtığı davanın 48 yıldır sürdüğünü belirten F.T., ilk olarak Nusaybin Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 Ocak 1966'da açılan davanın daha sonra ihtilaf yerinin kadastro işlemini gerektirmesi nedeniyle kadastro mahkemesine dönüştürüldüğünü kaydetti.

'Onlarca hakim değişti'

F.T. davanın bir türlü sonuçlandırılamadığına dikkat çekerek, "Bu davaya bakan onlarca hakim değişmesine rağmen davamız bir türlü sonuçlanmadı. Davada taşınmazın bize ait olduğuna ilişkin her türlü delil bulunmaktadır. İhtilaf olduğu için taşınmazı da kullanamamaktayız" dedi.

'Nesilden nesile devretti'

F.T., başvurusunda bir acı gerçeği de ortaya koydu. Nesilden nesile devreden kin ve husumetin kan davasına dönmesinden korkan F.T. başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne değin davamız karara bağlanmamış taraflar arasındaki husumet de giderek büyümüş ve aileler arasındaki ihtilaf yeni nesillere geçmiştir. 48 yıldır devam eden ilgili davamızın bir an önce olumlu veya olumsuz sonuçlandırılmasını talep etmekteyiz. Davamızın bir an önce sonuçlanması için komisyonumuzun ilgili mercileri harekete geçirmesini yüksek makamlarnızdan arz ederiz. İsteğimiz yargılama süercinin hızlandırılmasıdır."

TBMM, HSYK'ya iletti

Başvuruyu derhal işleme alarak harekete geçen TBMM Dilekçe Komisyonu, HSYK'ya bir yazı göndererek durumu aktardı. TBMM, HSYK'dan şikayet konusu dava için hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmasını istedi. Edinilen bilgilere göre, söz konusu davaya ilişkin son duruşma 11.12.2013 tarihinde gerçekleştirildi. Duruşmada, hisse oranların tespit edilemediğine ilişkin bilirkişi raporunun sunulması üzerine mahkeme hakimi, taraf vekillerine bilirkişi raporlarına karşı beyanda bulunmak üzere gelecek celseye kadar süre verdi. Hakim, 48 yıllık bitmeyen dava için 12.03.2014 tarihinde bir duruşma yapılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber