Bankacılığa siber ekip

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu uzmanları Londra'da Türkiye'nin siber güvenlik ağını anlattı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bankacılığa siber ekip

Uluslararası alanda bir çok önemli askeri ve sivil uzmanın izlediği konferansta Türkiye'nin özellikle son dönem siber ağlarla ilgili yasal düzenlemeleri ilgi çekti. Uzmanlar, BDDK'nın 8 kişilik 'Siber güvenlik' ekibinin bankacılık sistemine yönelik saldırılarına karşı kurulduğu bilgisini de verdiler.

Londra'da düzenlenen uluslararası "Siber Savunma ve Ağ Güvenliği" (Cyber Defence and Network Security) konferansında askeri yetkililerden, ulusal güvenlik kuruluşlarından ve bilişim sektöründen üst düzey konuşmacılar katıldı. Siber tehditler, kritik ulusal sanal varlıkların korunması, güvenlik sektöründeki teknolojik gelişmeler ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin etkisinde siber riskler ve savunma yöntemleri konuları hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

27-30 Ocak tarihleri arasındaki konferansta siber saldırıların ülkelerin kritik bilişim kaynakları, altyapısı ve hizmetleri için gerçek bir tehdit haline geldiği, bilgi sistemlerinin korunmasının ülke savunmasında önemli bir bileşen olarak ele alınması gerektiği ifade edildi. Etkinliğin "Kritik ulusal altyapılar" temalı gününde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Uzmanları Mustafa Aydın ve Abdurrahman Taş Türkiye'yle ilgili bilgi verdi. Yoğun olarak bilgi sistemleri ile yönetilen bankacılık hizmetlerinin siber saldırılardan etkilenmemesini sağlamak üzere BDDK ve Türkiye tarafından alınan önlemler hakkında bilgi veren Aydın ve Taş, 2006 yılından bu yana yapılan çalışmaları anlattı.

TÜRK UZMANLAR ANLATTI

Uzmanlar, bankacılık mevzuatının bir gereği olarak banka bilgi sistemlerinin dışarıdan gelecek saldırılara karşı zafiyetlerinin ortaya konulması ve gerekli tedbirlerin alınması bakımından bankaların çeşitli testlere ve denetimlere tabi tutulduğunu belirtti. Türkiye'nin mevzuatı özellikle yabancı uzmanların dikkatini çekerken aksiyon planlarının BDDK uzmanları tarafından sıkı bir şekilde takip edildiği de yine Türk uzmanlar tarafından anlatıldı.

8 KİŞİLİK SİBER EKİP

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('vtn-detay-Ekonomi-17'); });

Konferansta Türkiye Siber Güvenlik Eylem Planı çerçevesinde kritik altyapı sektörleri arasında yer alan bankacılık sektörü için BDDK bünyesinde özel bir siber güvenlik ekibi oluşturulduğu da anlatıldı. Bu ekibin çalışmalara başladığını da belirten Aydın ve Taş, 8 kişilik ekipte mühendislerin çalıştığını ve herhangi bir saldırı karşısında harekete geçme yetkileri olduğunu da belirttiler. Aydın ve Taş'ın da içinde bulunduğu ekibin İstanbul ve Ankara'da görev yaptığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber