Of TOKİ Of: 14 Oflu uzman ve uzman yardımcısı göreviyle işe başlamış

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İktidarla ilgili kadrolaşma iddialarına her gün yenisi eklenirken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da (TOKİ) bu kervana katılan kurumlardan biri oldu. Son üç yılda 96 kişi alınan TOKİ'nin Trabzon Oflu Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın referans verdiği 14 Oflu'nun uzman ve uzman yardımcısı göreviyle işe başladığı ortaya çıktı.

Toplu Konut Kanunu'nda değişiklik öngören bir kanun teklifi CHP'lilerin tüm itirazlarına karşın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilince CHP'li milletvekillerinin kanun teklifine ilişkin yazdıkları karşı oy yazısında yer alan kadrolaşma iddiası dikkat çekti. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun da yolsuzluklar konusunda uyardığı TOKİ'ye ilişkin olarak CHP'liler, 'İktidar partisi milletvekilleriyle İdare Başkanlığı'na vekalet eden başkan yardımcısının yakın akraba, eş, dost ve hemşerileri tarafından haberdar edilen adayların İdare'ye değişik tarihlerde başvurmak suretiyle 'iş talep formu' doldurduğu ve göreve başlatılan 96 sözleşmeli personelin bunlar arasından seçildiği bilinmektedir' iddiasını gündeme getirdi.

BAŞKAN REFERANS OLDU

CHP'nin bu iddiasından sonra AKP'li milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Mahmut Kaplan, Abdülkadir Kart, Eyüp Fatsa'nın yakınlarının TOKİ'ye yerleştirildiği ortaya çıktı. TOKİ'de, son 3 yılda işe alınan 96 kişinin büyük çoğunluğunun AKP'lilerin referansıyla işe başladığı belirlendi.

Başkan Bayraktar ise kendisi gibi Of doğumlu olan kişilere referans oldu ve 14 Oflu'yu uzman veya uzman yardımcısı sıfatıyla kuruma yerleştirdi. Kurumda göreve başlayan kişiler arasında AKP'li yakını veya Oflu olmayan bir kişi de dikkat çekti. CHP Milletvekili Hasan Güyüldar da kızı Ezgi Güyüldar'ı uzman yardımcısı olarak TOKİ'de göreve başlamasını sağladı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber