Özel hastane sahibi el attı devlet hastanesi hükümet konağı oldu

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanenin yapılması için gösterilen yeni yere ayrılan ödeneğin de başka bir birime aktarıldığı iddialar arasında. Mehmet Müezzinoğlu ise 'Benden yardım istendi' diye konuşuyor.

Avcılar'da yapımı 9 yıldır devam eden ve bugüne kadar 6.5 milyon YTL harcanan devlet hastanesi inşatı bitmesine ramak kala ani bir kararla hükümet konağına dönüştürüldü. Bu kararın arkasında bölgede iki özel hastanesi bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun olduğu iddia ediliyor. Yeni belirlenen hastane yeri için ayrılan 500 bin YTL'lik ödeneğin ise Beyoğlu'nda bir semt polikliniğine aktarıldığı belirtiliyor.

Sahip olduğu hastanelerin kapasitesini artırmak için bu yıl yeni yatırımlara başlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahip olduğu hastanelerin maddi kayba uğramaması için böyle bir yol izlediği de idialar arasında.

Bakırköy'den Büyükçekmece'ye kadar olan bölge içinde devlet hastanesi bulunmuyor. Yapılması planlanan devlet hastanesi yaklaşık 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Birtakım oyunlar oynanıyor

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, İstanbul Valisi Muammer Güler imzası ile aktarılan 500 bin YTL ödenek için ?İlçemize kazandırmaya çalıştığımız devlet hastanesi ile ilgili birtakım oyunlar oynandığını düşünüyorum. Tamamlanmak üzere olan hastanemiz, neden olduğu bilinmez, hükümet konağına çevrildi. Yeni belirlenen hastane inşaatının güçlendirilmesi için İl Genel Meclisi tarafından ayrılan 500 bin YTL'lik bütçe başka bir tarafa aktarıldı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar da Müezzinoğlu'nun konuya direkt müdahil olmasının yasal ve etik olmadığını söyledi. Yeni yer için ayrılan 500 bin YTL'nin, Prof. Dr. N. Reşat Belger Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Beyoğlu Semt Polikliniği'nin bakım ve onarımı için aktarıldığını belirten Acar, "Hastane yapımı böylece durdurulmuş oldu" diye konuştu.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili M. Ali Özpolat, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde devlet hastanesinin hangi gerekçeyle hükümet konağına dönüştürüldüğünü, hastanenin acil ihtiyaç olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın hastane yerinden neden vazgeçtiğini, hukuksal dayanaklara uyulup uyulmadığını, hastanenin hükümet konağına çevrilme fikrinin kime ait olduğunu ve AK Parti İl Başkanı'nın bölgede özel hastane sahibi olmasının alınan kararda etkili olup olmadığını sordu.

'Benden yardım istendi'

Müezzinoğlu ise bugüne kadar 6.5 milyon YTL harcanan hastane inşaatının yer seçiminin yanlış olduğunu belirterek kendisinden yardım istenmesi üzerine konuya müdahil olduğunu kabul etti. Müezzinoğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Şu anda hastane yapılması için önerilen yer Cihangir Mahallesi'nde mahalle arasında bir yer. Hastanelerin acil ulaşım sorunlarını düşündüğünüzde oranın ulaşımının hemen hemen yok denecek düzeyde olduğu malum. İkinci alternatif yer ise İstanbul Üniversitesi'nin bahçesindeki bina. Biz İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Mesut Parlak'la görüşerek terk edilmiş durumda bulunan bu binanın hastane yapılması için il özel idaresine devrini sağladık. İl Özel İdaresi de Bayındırlık Bakanlığı ile oranın projesini hazırladı ve ihale aşamasına geldi."

Yeni belirlediğimiz alan, benim hastaneme daha yakın

Müezzinoğlu yeni belirlenen hastane yerinin kendisine ait hastaneye daha yakın olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim hastane yapılması için çalışma yaptığımız yer ulaşım bakımından hastane olmaya çok uygun. Çünkü bahsettiğimiz yer daha merkezi, hem de kaba inşaatı bitmiş durumda. Benim hastaneme de 300 metre uzaklıkta. Yani bizim hastane olması için çabaladığımız yer hem reel hem de doğru bir yer. Üniversitenin devrini sağladığımız bina Cihangir Mahallesi'nde yapılması istenen inşattan daha önce bitecek durumda. Oradaki inşaatın da Kaymakamlık Binası, Vergi Dairesi gibi durumlar için değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Gerek Tabip Odası gerek kamuoyu iki yerin hangisinin daha mantıklı ve reel olduğunu görsünler ona göre karar versinler. Yani eğer ben hastanemi göz önünde bulundurarak böyle bir şey yapmış, hatta düşünmüş olsam hastanemin yanında hastane yapılması için uğraşmam.?

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber