Kadınların korkulu rüyası sona eriyor

Kadınların korkulu rüyası olan kadın hastalıklarının cerrahileri artık ‘kapalı’ ameliyat yöntemi ile çok daha kolay hale geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadınların korkulu rüyası sona eriyor

Kadınların korkulu rüyası olan kadın hastalıklarının cerrahileri artık 'kapalı' ameliyat yöntemi ile çok daha kolay hale geliyor.

Hem estetik hem de konfor açısından büyük kolaylıklar sağlayan kapalı ameliyat yöntemi, bütün kadın hastalıklarında uygulanabiliyor. Halk arasında 'kansız' ya da 'kapalı' ameliyat olarak bilinen modern cerrahi yöntemi Laparoskopi; sıklıkla, yumurtalık kistleri, çikolata kistleri, miyom ve yumurtalık kanallarıyla ilgili operasyonlarda kullanılıyor.

Uşak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Serdar Akkuş, günümüzde artık pek çok ameliyatın kapalı yapıldığını belirterek, kalp ve safra kesesi ameliyatı gibi kadın doğumda da aynı şekilde bütün ameliyatların kapalı yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. Akkuş, Laparoskopi ve kadın hastalıklarında uygulama alanları hakkında açıklamasına şöyle devam etti; "Laparoskopi, optik kamera ve ışık kablosu kullanarak, karın içini gözlemlemek ve cerrahi işlemler yapabilmek için kullanılan bir cerrahi tekniktir. Göbek altı yaklaşık 1 cm.'lik kesiden optik kamera karın içine yerleştirilir. Kadın iç genital organları(rahim, yumurtalık ve tüpleri ilgilendiren hastalık veya problemler) doğrudan gözlemleme ve de gerekirse aynı anda karın alt bölgesinde açılan 5 mm'lik deliklerden içeri yerleştirilen yardımcı aletler ile tedavi olanağı da verir. Halk arasında kansız ya da bıçaksız ameliyat olarak da bilinir. Kadın Hastalıkları alanında uygulanan endoskopik yöntemler laparoskopi ve rahim içerisinin gözlemlendiği, gerekirse rahim içi yapışıklıkların açıldığı ve rahim içindeki myom ve polip oluşumlarının cerrahi olarak çıkartılabildiği işlemlerdir.

Laparoskopi (Kapalı) ameliyat Kadın hastalıklarında, pek çok farklı amaçla yapılabilir. Hatta denilebilir ki kanser ameliyatları da dahil olmak üzere her türlü jinekolojik cerrahi girişimi yapma olanağı vardır. En sık olarak, Kadın Doğum uzmanları tarafından gebe kalmada güçlük çeken infertil (kısır) hastaların takip ve tedavileri esnasında gebe kalmalarına engel olacak bir problemin var olup olmadığını araştırmak amacı ile yapılır" edi.

Laparoskopik işlemlerin en büyük faydalarından birisinin operasyon sonrası günlük yaşama kısa sürede dönebildiklerini söyleyen Akkuş; "Hasta genellikle aynı gün taburcu olur. Hasta konforu için açık ameliyata kıyasla çok daha kısa sürede iyileşme, daha az ağrı ve daha az enfeksiyon (iltihaplanma) riski gibi en önemli avantajıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber