Meclis'e 'erken' tatil

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erken seçim gerilimi, üç yıldır fazla mesai yapan TBMM'nin tatilini öne çekti. AKP, il kongrelerini değerlendirerek milletvekillerini Anadolu'ya göndermek için, 22 Haziran'da Antalya'da toplayacak. Meclis böylece fiilen yasama yılına noktayı koyacak. Ama resmi kapanış için 1 Temmuz'a kadar 'aç-kapa' yapılacak

3 Kasım Seçimi'nden sonra fazla mesai yapmayı alışkanlık haline getiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu yıl erken tatile girecek. Bundan önceki yasama dönemlerinde AB Uyum Yasaları ve RTÜK seçimleri nedeniyle olağanüstü toplanan TBMM'nin, bu yazı sakin geçirmesi bekleniyor. Muhalefetin erken seçim beklentisiyle alanlara inmesini gözönünde bulunduran Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis'i fiilen tatile sokacak 22 Haziran'daki AKP'nin Antalya kampında milletvekillerine, bölgelerine giderek çalışmaları talimatını verecek.

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ

AKP Grup yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Meclis'in çalışma programını hazırladı. Buna göre TBMM, Sosyal Güvenlik Reformu, Vakıflar ve Terörle Mücadele yasayları gibi önemli düzenlemeleri çıkardıktan sonra tatile girecek.

1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis Genel Kurulu'nun da AKP'nin 22-25 Haziran tarihleri arasında Antalya'da yapacağı kamp öncesi fiilen tatile girmesi planlanıyor. AKP kurmaylarının yaptığı hesaplamaya göre, bu yasaların 22 Haziran Perşembe gününe kadar çıkarılması durumunda, Meclis Genel Kurulu bir daha toplanmayacak. AKP kampı ile birlikte tatile girdiği izlenimi verilmemesi için de Meclis, 1 Temmuz 2006 tarihine kadar sembolik olarak açılıp, kapanacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber