Ordu'da 41 iş yeri sahte çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu Ordu İl Müdürlüğü tarafından son 1 yılda yapılan denetimlerde Ordu’da 41 iş yerinin sahte olduğu tespit edilirken, 158 kişin sigortalılıkları iptal edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'da 41 iş yeri sahte çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu Ordu İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetim ve incelemelerde, sistemin çok ilginç bir şekilde ilerlediği ortaya çıktı. Yapılan denetimlerde Ordu'da 41 adet iş yerinin usulsüz şekilde kiralanarak iş yeri olarak gösterildiği ve özellikle ev hanımı gibi işsiz toplam 158 kişinin sigortalı gösterilip para alındığı tespit edildi.

Denetimlerin aralıksız devam edeceğini, belirten Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Vedat Ilgınöz, "Bizim denetmen arkadaşlarımızın 2012 Ekim ayından sonra yaptıkları iş yeri denetimleri sonucunda 41 adet iş yeri denetlenmiş bu 41 adet iş yerinin denetimi sırasında 158 işçinin fiili olarak çalışmadıklarını tespit etmişlerdir. Ayrıca bu kişiler çalışmadığı halde sigortalı gösterilen 8 kişinin de bağlanan maaşları kesilmiştir. Bu 158 kişi çalışmadıkları için hizmetleri iptal edilmiş, ayrıca bunlar gösterildiği süre içerisinde kendileri ve eş ve çocukları için sağlanan sağlık yardımlarından faiziyle birlikte kendilerinden geri talep edilmiştir. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

"ÖDENEN MAAŞLAR FAİZİYLE BİRLİKTE GERİ İSTENMİŞTİR"

Ordu'da 71 çiftçin anne ve babalarından kalan maaşı alabilmek için anlaşmalı olarak boşandığının tespit edildiğini söyleyen Ilgınöz, "Özellikle evli kadınların annesinden veya babasından yaşlılık aylığı var ise bunlar yaşlılık aylığını alabilmesi için eşlerinden boşanıyor. Boşandıktan sonra bize müracaat edip, babasından yada annesinden kalan maaşı talep ediyorlar. Biz o maaşı bağladıktan sonra duyarlı vatandaşlarımızın şikayetleri sonucunda denetmenlerimizin yapmış olduğu araştırmalar neticesinde 71 kişi tespit edilmiş ve ödenen maaşlar faiziyle birlikte geri istenmiş, savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştur" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber