İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Donmak üzereyken bulundu

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi Aydınyayla Köyü Muhtarı Musa Şen, karayolu üzerinde donmak üzereyken bulduğu 3 günlük ayıyı kısa süre baktıktan sonra tedavisi için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Donmak üzereyken bulundu

Muhtar Şen'in ayıdan ayılmak istemeyen torunu 5 yaşındaki Ali Kemal Şen gözyaşlarına boğuldu.

Dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında komşusunu aracıyla ilçe terminaline bırakan Aydınyayla Köyü Muhtarı Musa Şen, dönüşte İsafakılı Köyü mevkiinde yolda hareketsiz duran yavru ayıyı gördü. Muhtar Şen, donmak üzere olan ayıyı kasketinin içine koyup evine götürdü. Muhtar Şen, sobanın kenarına koyup ısıtmaya çalıştığı ayıya biberon ve şırıngayla da süt vermeyi denedi. Muhtar Şen, öğle saatlerine kadar bakıp beslediği hayvanın durumunda hızlı bir iyileşme görmeyince Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne haber verdi.

AYIDAN AYRILMAK İSTEMEDİ

Muhtar Şen, akşam saatlerinde veteriner ile köye gelen ekiplere yavru ayıyı teslim etti. Bu sırada ayıdan ayrılmak istemeyen muhtar Şen'in torunu Ali Kemal Şen, gözyaşlarına boğuldu. Gün boyu yanından ayrılmadığı ayının verilmesini istemeyen küçük çocuğu annesi ve babaannesi teselli etmeye çalıştı. Ekipler de tedavisini yapıp karnını doyurduktan sonra ayıyı tekrar getirecekleri sözünü verdi.

Muhtar Musa Şen, Ali Kemal ve diğer torunlarının yavru ayıyı çok sevdiklerini, ayrıldıkları için üzüldüklerini söyledi. Veteriner Baki Aydemir, 3 günlük olduğunu söylediği yavru ayının sağlık durumunun çok iyi olmadığını belirtti. Aydemir, "Hayvan soğukta kalmış ve çok üşümüş. Ayrıca karnı aç. Ayaklarında üşüdüğüne dair izler var. Tedavisini yapıp, sağlığına kavuşturmaya çalışacağız" dedi.

Yavru ayı, tedavisi için Gökçebey İlçesi'ndeki Çanakçılar Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber