Av tüfeğiyle katliama 19 bin lira ceza

Uşak'ta geçen aralık ayında 22 sokak köpeğini av tüfeğiyle vurup ardından toplu halde gömen kişiye 19 bin lira para cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Av tüfeğiyle katliama 19 bin lira ceza

Uşak'taki Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) içinde, av tüfeğiyle 22 sokak köpeğini itlaf ederek toplu halde gömen kişiye 19 bin 272 lira ceza kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Ali Aydın, yaptığı açıklamada Aralık ayında UOSB'nde meydana gelen toplu köpek itlafı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Soruşturmanın ardından olayı UOSB Müdürlüğü çalışanı A.M'nin gerçekleştirdiğinin belirlendiğini kaydeden Aydın, bu kişiye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, itlaf ettiği her köpek için 876 lira olmak üzere 19 bin 272 lira idari para cezası uygulandığını, cezanın valilik tarafından da onaylandığını ifade etti.

Konunun her yönüyle aydınlatıldığını söyleyen Aydın, benzer olayların tekrarlanmaması için çalıştıklarını dile getirdi.

Cezayla ilgili açıklama yapan Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise bu tür olaylara ülke genelinde sık rastlandığını belirterek, "Sorumlunun cezalandırılması umarım benzer olayların tekrarlanmasının önüne geçer. Kesilen ceza, Türkiye'de bu konuya verilmiş en büyük cezalardan biridir" dedi.

Olayın UOSB'de çalışan bir kişi tarafından işlendiğinin ortaya çıktığını ifade eden Avcu, "Olayın aydınlatılması için yetkilileri göreve davet etmiştik. Gelinen noktada konunun aydınlatılması acımızı bir nebze hafifletti ancak hiç bir şekilde ölen köpekler geri getirmeyecek" dedi.

Uşak'ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekipleri 10 Aralık'ta, sokak köpeklerinin telef edildiği ve UOSB'de iş makinasıyla açılan çukura gömüldüğü iddiaları üzerine inceleme başlatmış, yapılan kazıda itlaf edilmiş 22 köpek bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber