Türkiye TÜRKSAT-4A uydusu için gün sayıyor

Türkiye 14 Şubat’ta fırlatılması planlanan TÜRKSAT-4A uydusu ile uzayda daha aktif rol alacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye TÜRKSAT-4A uydusu için gün sayıyor

Dünyadaki karaların yüzde 50'sine ve dünya nüfusunun 3'te 2'sine yayın yapacak uydu, askeri haberleşme ihtiyaçlarını da karşılamak üzere hizmet verecek.

Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, 2014 yılında Türksat 4A ve 4B uydularının uzaya fırlatılacağını hatırlatarak, 'Türksat 4A uydusunun kısa zaman içinde hizmete girmesiyle, ülke tanıtımımızı Afrika'ya, önümüzdeki yıllarda da dünyanındaha büyük coğrafyasına ulaştıracağız' dedi. Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay 4A uydusunun tanıtım toplantısında, şirketin gelecek dönem çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

UYDU FİLOSUNA SAHİP OLACAĞIZ

Dalbay, Türksat 4A haberleşme uydusunun 14 Şubat 2014 Cuma günü Türkiye saati ile 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Üssü'nden uzaya gönderileceğini hatırlattı. Türksat uydu filosu ile ilgili de rakamlar paylaşan Dalbay, konuşmasına şöyle devam etti: 'Birkaç kaç ay sonra 42 derecede işletmeye alacağız. Ardından Türksat 4B uydusu yine haziran ayı ve takip eden bir kaç ay içerisinde 50 derecede işletmeye alınacak. Uydularımıza aslında uydu filosu diyoruz. Şimdi artık 2 uydumuzun yanına bu yıl dördüncü uydumuzu ekleyeceğiz. Önümüzdeki yıllarda 4-5-6-7 olacak. Yani Türkiye artık nasıl ki, bir savaş gemisi ya da uçak filosuna sahipse, THY'nin sayısına ulaşamayız tabii ama biz de Türksat olarak uydu filosuna sahip olacağız.'

Yüzde yüzü halka ait bir şirket

Yeni kurumsal kimlikle birlikte yeni uydularının da heyecanı içinde olduklarını dile getiren Dalbay, şunları söyledi: 'Uydu teknolojileri, katma değeri en yüksek teknoloji alanlarından bir tanesi. 2014, Türksat 4A ve 4B uydularımızın uzaya fırlatılacağı, aynı zamanda da hizmete gireceği yıl. Türksat, yüzde yüz Hazine'ye, millete ait olan bir şirket, buralardan aldığı gücü ülkemize geri döndürme anlayışındayız. Ülke tanıtımımızı Afrika'ya, önümüzdeki yıllarda da dünyanın daha büyük coğrafyasına ulaştıracağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber