İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Van'ın ücretli süper öğretmeni

Van'ın Çaldıran ilçesinde ek ders karşılığı çalışan Selami Çınarcı, eğitim alanında yaptığı hizmetlerle ilçe halkının ve velilerin takdirini kazanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 yıldır ek ders karşılığı çalışan Selami Çınarcı; okula kapılar yapıyor, turnuvalar düzenliyor, ücretsiz kurslar veriyor, okul gazetesi çıkarıyor, okul kütüphaneleri için kitap topluyor, okula spor malzemeleri aldırtıyor, mavi kapak kampanyalarıyla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almaya kadar birçok hizmete imza atıyor. Gittiği her okulda kısa sürede öğrencilerin kalbinde taht kuran Çınarcı, görev yaptığı her okulda derin izler bırakıyor. Bu yıl ilçe merkezinde eğitim veren Anıttepe Ortaokulu'nda çalışan Çınarcı, okulun 12 sınıfına yeni kapı yaptırdı. Kapıları, eğitime hizmet amaçlı yaptırdığını belirten Selami Çınarcı, "Okuduğumuz dönemlerde taşımalı eğitim diye bir şey yoktu. Yaz kış demeden 5 kilometrelik yoldan ilçeye yaya gelirdik. Yolda bin bir zorluk çekerdik. Çobanlar yolumuzu keserdi, bazen köpeklerin saldırısına uğrardık. Hele hele Çaldıran'ın meşhur kışlarını bilmeyen yoktur. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen pes etmeden okuduk. Şimdi de ek ders karşılığı çalışarak kendi çapımda eğitime destek olmak için var gücümle çalışıyorum. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerine tercümanlık etmek için 4 yıldır 'Kelebek' adında dönemlik bir okul gazetesi çıkarıyorum. Yine 3 yıldır öğretmen arkadaşım Gökhan Özkan'la ilçe genelinde başlattığımız 'Tane tane gelen mavi mutluluk' kampanyasında şu ana kadar 10 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye hediye ettik. Bunun yanında turnuvalar düzenliyorum, öğrencilerle birlikte röportajlar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilere doğa ve kültür bilincini kavratmak için geziler düzenliyorum. Yöremizin geleneksel oyunlarını öğrencilere öğretiyorum. Aynı şekilde her gün ücretsiz kurs veriyorum. Şu an ara tatile girmemize rağmen Çaldıran Toplum Merkezi'nde okulumuzun 6. sınıf öğrencilere kurs veriyorum" dedi.

Eğitim alanında İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar'ı örnek alarak böyle hizmetler yaptığını dile getiren Çınarcı, "İlçe Kaymakamımız İbrahim Dündar'la birlikte ilçedeki eğitim ciddi anlamda mesafe kat etti. Kaymakam Dündar, iki sene gibi kısa bir sürede birçok okulun yapılmasına, dersliğin açılmasına öncülük etti. Bununla birlikte Kaymakam Dündar, Gençlik Kültür ve Toplum merkezlerini açarak eğitim alanında Çaldıran'da bir çığır açtı. İşte bende bunları örnek alarak kendi çapımda Çaldıran'ın eğitimine katkıda bulunmak için elimden geleni yapıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber