Erdoğan'ın danışmanlarına ilişkin iddialar Meclis'te

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili ve Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanları Cüneyd Zapsu ve Mücahit Arslan hakkındaki iddiaları, Meclis gündemine getirdi.

Sarıbaş, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Başbakanlıkta görevli başdanışman ve danışmaların sayısını sordu.

Başbakanlığa başdanışman olarak atananlar arasında Cüneyd Zapsu ve Mücahit Arslan'ın olup olmadığına açıklık getirilmesini isteyen Sarıbaş, şu soruları yöneltti:

?Bu kişiler ne kadar maaş alıyor; devlete ait lojmanlarda oturuyor mu? Bu kişilere, Başbakanlıktan araç tahsis edildi mi? Bu kişilerin özel olarak takip ettikleri proje var mı; varsa nedir? Mücahit Arslan'ın sahibi olduğu bir şirket veya yakınlarının şirketi Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Sağlık Bakanlığından, Bayındırlık ve İskan Bakanlığından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından iş aldı mı; alınmışsa nelerdir? İhale Yasası'na uygunluğu konusunda denetlendi mi; rekabet koşulları arandı mı??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber