Kemerhisar'da işçilere geçim zammı yapıldı

Belediye-İş Sendikasının Niğde-Kemerhisar Belde Belediyesinde örgütlendikten sonra görüşmelerine başlanan İkinci TİS oturumları anlaşma ile sonuçlandı. İşçilerin günlük yevmiyelerine yüzde 30 zam yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kemerhisar'da işçilere geçim zammı yapıldı

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve Niğde'nin Bor İlçesine bağlı Kemerhisar Belde Belediye Başkanı İbrahim Ünal arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Belediye-İş Sendikasının İkinci TİS'i imzaladığı Kemerhisar Belediyesinde Başkan Ünal yaptığı son sözleşme ile belediye işçilerine sürpriz yaptı.

İşçilerin yeni sözleşme ile mevcut 42 TL olan günlük yevmiyelerine yüzde 30 zam yapılarak 55 TL'ye yükseltildi. Ayrıca işçilerin almış olduğu 350 TL'lik sosyal yardım paketi her ay ödenmeye devam edecek. Sadece günlük yevmiye üzerinden görüşülmesinde sendikacıların ısrarlı isteklerinin etkili olduğu belirtildi. Bilindiği üzere işçilerin birçok sosyal hakları günlük yevmiye üzerinden hesaplanıyor.

Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, gelinen süreçte Belediye İş Sendikası yetkililerinin iyi niyetli ve her iki tarafa sağladığı güvenle sözleşmeyi başarı ile tamamladıklarını belirtti.

Başkan Ünal "Biz bu işe ilk etapta içimizden gelerek Allah rızası için Seçim değil geçim zammı dedik. Çünkü biz gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Toplu İş Sözleşme zammını da seçim değil geçim zammı olarak düşündük. Aslında bu verdiğimiz rakamlar belki günümüz şartlarında yeterli değil ancak Kemerhisar halkını da düşünmemiz gerekiyor. Belediyemizi düşünmemiz gerekiyor. O alın teri ile çalışan emekçi işçi kardeşlerimizi de düşünmemiz gerekiyor. Yani sonuçta karşılıklı oturduğumuzda güzel bir hava içerisinde kardeşlik havası içerisinde sanki bir sohbet ediyormuşçasına bu TİS i imzaladık belediye işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Kendi çocuklarının geleceği için güzel günlerde harcamayı Allah nasip etsin, gönül isterdi ki şu andaki ücretten daha fazlasını alsınlar ama imkanlarımız bu.. bizim gönlümüz rahat. Sizlere başta Şube Başkanımız olmak üzere sendika yönetimine teşekkür ederiz "dedi.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal'a teşekkür etti.

Özkaymak "Kemerhisar Belediyesinde İlk Sözleşmemizi imzalarken biz diyalogdan yanayız işçinin hakkı için her mücadeleyi veririz demiştik. Gelinen noktada kazanan işçi arkadaşlarımız oldu. Çünkü bizim sendika olarak tek taraf olduğumuz emektir işçidir. Niğde'nin gözde ve tarihi Belediyelerinden olan Kemerhisar'a ve işçi arkadaşlarımıza bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber