İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İki liselinin parasını gasp eden sanığa tahliye

ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde 14 yaşındaki R.T.K., iki lise öğrencisinin 20'şer lirasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki liselinin parasını gasp eden sanığa tahliye

Kasım 2013'te meydana gelen olayda R.T.K., iddiaya göre daha önceden tanıdığı 15 yaşındaki E.K.'nin cebinden 20 lirasını aldı. R.T.K., 5 gün sonra yine daha önceden tanıdığı 16 yaşındaki B.K.'yı okul çıkışında durdurup cebindeki 45 liradan 20'lirasını alarak ayrıldı. İki öğrencinin polise şikayeti üzerine gözaltına alınan R.T.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

R.T.K., Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yağma suçlamasıyla açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. R.T.K. savunmasında, arkadaşlarının doğum günü için paraya ihtiyacı olduğunu, bu yüzden borç aldığını, daha sonra geriye vereceğini, amacının gasp olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti de yaklaşık 3 aydır tutuklu olan R.T.K.'nın 15 yaşından küçük olması ve tutuklamanın tedbir mahiyetinde olmasını göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi. Duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber