TMSF yöneticileri hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız İstanbul Milletvekili Emin Şirin, kendisine yanlış ve yanıltıcı bilgi vermekle suçladığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şirin, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçesinde, TMSF'nin çalışmalarını yakından izlediğini ve Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde cevaplanması istemiyle yazılı olarak 2 soru sorduğunu bildirdi.

Bunlardan birinin "TMSF avukatlarının New York'ta Motorola avukatları ile peşin para ödeme konusunda pazarlık yapıldığı ve ödenecek 500 milyon doların Bayındırbank tarafından kredilendirildiğinin öne sürülmesi" olduğunu ifade eden Şirin, kendisine verilen cevabın "Borcun kredi ile ödenmesi yönünde bir çalışma söz konusu değildir" olduğunu kaydetti.

Diğer konunun da "Uzan Grubu'na ait çimento fabrikalarının satışı ile ilgili olarak Polonya'daki bazı hissedarların TMSF aleyhine meblağı milyar dolarları bulan davalar açıp açmadıkları" olduğunu belirten Şirin, buna verilen cevabın da "Polonya Mahkemeleri'nden herhangi bir tebligat kurumumuza ulaşmadığı için cevap verilememektedir" olduğunu ifade etti.

Oysa sonradan bu cevapların yanlış ve yanıltıcı olduklarının anlaşıldığını belirten Şirin, bu nedenle TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, üyeler Ahmet Ragıp Çelebi, Yüksel Görgeç, Kemal Yamakoğlu ve Osman Nuri Oduncu ile TMSF Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını istedi.

Şirin, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na ayrıca verdiği dilekçeyle de, Bayındırbank A.Ş. yöneticileri hakkında da yasal işlem yapılmasını talep etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber