Kredi kartında taksit kaldırıldı, alışveriş bitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun aldığı karar doğrultusunda Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde cep telefonu satışları durma noktasına geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kredi kartında taksit kaldırıldı, alışveriş bitti

Karara tepki gösteren Onur İletişim Yetkilisi Onur Aras, kredi kartına taksitin kaldırılmasıyla alışverişinde bittiğini kaydetti.

Malkara'da toplam 20 telefoncunun bulunduğunu söyleyen Aras, "Yetkililerin kredi kartı ile taksitli satışlarında mantıklı bir karar vermesi gerekiyor. BDDK'nın aldığı karardan önce vatandaşlar imkanı olmasa bile kredi kartına taksit yaparak cep telefonu alabiliyordu. Bu uygulamadan sonra satışlarımız neredeyse yarı yarıya düştü. Kredi kartı ile tek slipte telefon almaya kimsenin gücü yok. En azından 9 taksit ya da 6 taksite indirebilirlerdi" şeklinde konuştu.

Bankaların kredi kartı kaldırılması yönünde yeni yöntem geliştirdiğini öne süren Aras, "Bazı bankalar bireysel kredi adı altında isteyen vatandaşlara 12 ay taksit ile 500 lira ile 5 bin lira arasında kredi çıkartabiliyorlar. İsteyen vatandaşlar bu tür bankalardan kredi alarak cep telefonu alabilirler" ifadelerini dile getirdi.

Hükümetin önerdiği bir çözüm olan senetli satışlar ile ilgili de konuşan Aras, "Bankalar verdikleri kredileri toplayamıyorlar biz senetleri vatandaşlardan nasıl tahsil edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber